A Binance kiterjeszti mozgásterét, Thaiföldet veszi célba

-

A Binance arra készül, hogy a Gulf Energy Development egyik egységével, a Gulf Innovával létrehozott stratégiai közös vállalaton keresztül teret nyerjen Thaiföldön.

A Gulf Binance névre keresztelt együttműködés a thaiföldi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) jóváhagyását kapta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A november 15-én nyilvánosságra hozott hivatalos bejelentésből kiderült, hogy a Binance és a Gulf Innova partnerségéből született Gulf Binance még májusban sikeresen megkapta az engedélyeket a thaiföldi pénzügyminisztériumtól.

Ezek az engedélyek a Gulf Binance-t a SEC joghatósága alá tartozó szabályozott digitális eszközszolgáltatóként pozícionálják.

A bejelentésben vázoltak szerint a közelmúltbeli jóváhagyás zöld utat ad a kriptotőzsde közelgő elindításának.

A vállalat bejelentése szerint,

„A Gulf Binance digitális eszközplatformja digitális eszközcsere- és digitális eszközbróker-szolgáltatásokat fog nyújtani mind a kriptovaluták, mind a digitális tokenek számára, a biztonságot és a SEC-szabályoknak való megfelelést előtérbe helyezve”.

Globális terjeszkedés a szabályozási kihívások közepette

A különböző kripto cégek 2022-es drámai összeomlása óta a Binance világszerte szabályozási kihívásokkal küzd.

Az amerikai SEC 13 vádat emelt a Binance, annak különböző leányvállalatai és az alapító Changpeng „CZ” Zhao ellen törvénysértések sokaságával.

CZ állítólag fontolóra vette a Binance amerikai egységének bezárását, hogy megmentse a tágabb értelemben vett vállalatot.

Ráadásul a világ legnagyobb kriptotőzsdéje kivonult a különböző európai országokból az Európai Unió új, jövőre esedékes Markets in Crypto Assets (MiCA) szabályozására várva.

A CZ üdvözölte a MiCA által hozott egyértelmű szabályokat. A szabályozói nyomás azonban máris arra kényszerítette a tőzsdét, hogy számos európai országból, köztük Hollandiából, Ciprusról és Németországból is távozzon.

Ez arra kényszerítette a Binance-t, sok más kriptotőzsdével és vállalkozással együtt, hogy másutt keressen menedéket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Egy nemrégiben adott interjúban Alex Chehade, a Binance Dubai ügyvezetője megjegyezte, hogy az Egyesült Arab Emírségek (UAE) válhat a kedvező és átlátható szabályozást kereső kriptopénz vállalkozások elsődleges célpontjává.

A szabályozási nyomás is katalizátornak tekinthető a Binance számára, hogy előnyben részesítse a délkelet-ázsiai terjeszkedést.


Olvastad már? Egy Bitcoin bálna óriási mennyiségű BTC-n adott túl

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!