A Mutant Ape NFT-k alkotója bűnösnek vallja magát

-

A Mutant Ape Planet NFT kollekció francia fejlesztőjére akár öt év börtönbüntetés is várhat, miután bűnösnek vallotta magát csalás vádjában.

A Mutant Ape Planet non-fungible token (NFT) kollekció,a Yuga Labs Mutant Ape Yacht Club projektjének másolata, alkotója bűnösnek vallotta magát a New York-i szövetségi bíróságon összeesküvésben elkövetett elektronikus csalásban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Államok New York keleti körzetének ügyészi hivatala november 14-i közleményében közölte, hogy a francia állampolgárságú Aurelien Michel bűnösnek vallotta magát a „szőnyeghúzás” végrehajtásában.

És elismerte, hogy a Mutant Ape Planet NFT-kkel kapcsolatos csalással kapcsolatban 3 millió dollárt csalt ki a befektetőktől.

Az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) ügyészei szerint Michel és társai az NFT-ket úgy hozták forgalomba a befektetőknek, hogy hamis jutalmakat és előnyöket ígértek nekik, amelyek célja az volt, hogy növeljék a keresletet a gyűjtemény iránt.

Az ügyészek szerint Michel és társai „szándékosan nem tartották be ezeket az ígéreteket, és több millió dollár értékű bevételt fordítottak saját személyes hasznukra”.

„Miközben Michel azt állította, hogy jutalmakkal és előnyökkel alátámasztott álom NFT-ket árul, becsapta a befektetőket, és az álmaikat a megtévesztés és a veszteségek rémálmává változtatta” – mondta Thomas M. Fattorusso, az Internal Revenue Service New York-i bűnügyi nyomozásáért felelős különleges ügynök.

„Az ilyenfajta kapzsiságra nincs mentség, és a mai bűnösnek nyilvánítás egy lépéssel közelebb hozza Michelt ahhoz, hogy saját rémálma megvalósuljon – rácsok mögött.”

Michelt 2023. január 4-én tartóztatták le New Yorkban a rendszerrel kapcsolatos vádak alapján.

A DOJ január 5-én közölte, hogy Michel egy közösségi médiabeszélgetésen keresztül elismerte az NFT gyűjtőközösségének, hogy elkövette a csalást, és azt mondta,

„Soha nem állt szándékunkban átverést végrehajtani, de a közösség túlságosan mérgezővé vált”.

Az ítélethirdetéskor Michelre legfeljebb öt év börtönbüntetés vár, és beleegyezett, hogy 1,4 millió dollár kártérítést fizet.

A Mutant Ape Planet kollekció, amelyet azóta eltávolítottak az OpenSea NFT platformról, egykor 6797 darab Ethereum blokkláncon mintelt NFT-ből állt.

A 2022 februárjában több mint 320 Etherrel büszkélkedhetett.

nft
Forrás: OpenSea

2023 januárjára, Michel letartóztatásának idejére a gyűjtemény átlagára és teljes értékesítési volumene a nullához közelítően összeomlott.

Olvastad már? Mit várnak az elemzők a Solana (SOL) és a Litecoin (LTC) árfolyamára a holnapi nap folyamán?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!