A Mutant Ape NFT-k alkotója bűnösnek vallja magát

-

A Mutant Ape Planet NFT kollekció francia fejlesztőjére akár öt év börtönbüntetés is várhat, miután bűnösnek vallotta magát csalás vádjában.

A Mutant Ape Planet non-fungible token (NFT) kollekció,a Yuga Labs Mutant Ape Yacht Club projektjének másolata, alkotója bűnösnek vallotta magát a New York-i szövetségi bíróságon összeesküvésben elkövetett elektronikus csalásban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Államok New York keleti körzetének ügyészi hivatala november 14-i közleményében közölte, hogy a francia állampolgárságú Aurelien Michel bűnösnek vallotta magát a „szőnyeghúzás” végrehajtásában.

És elismerte, hogy a Mutant Ape Planet NFT-kkel kapcsolatos csalással kapcsolatban 3 millió dollárt csalt ki a befektetőktől.

Az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) ügyészei szerint Michel és társai az NFT-ket úgy hozták forgalomba a befektetőknek, hogy hamis jutalmakat és előnyöket ígértek nekik, amelyek célja az volt, hogy növeljék a keresletet a gyűjtemény iránt.

Az ügyészek szerint Michel és társai „szándékosan nem tartották be ezeket az ígéreteket, és több millió dollár értékű bevételt fordítottak saját személyes hasznukra”.

„Miközben Michel azt állította, hogy jutalmakkal és előnyökkel alátámasztott álom NFT-ket árul, becsapta a befektetőket, és az álmaikat a megtévesztés és a veszteségek rémálmává változtatta” – mondta Thomas M. Fattorusso, az Internal Revenue Service New York-i bűnügyi nyomozásáért felelős különleges ügynök.

„Az ilyenfajta kapzsiságra nincs mentség, és a mai bűnösnek nyilvánítás egy lépéssel közelebb hozza Michelt ahhoz, hogy saját rémálma megvalósuljon – rácsok mögött.”

Michelt 2023. január 4-én tartóztatták le New Yorkban a rendszerrel kapcsolatos vádak alapján.

A DOJ január 5-én közölte, hogy Michel egy közösségi médiabeszélgetésen keresztül elismerte az NFT gyűjtőközösségének, hogy elkövette a csalást, és azt mondta,

„Soha nem állt szándékunkban átverést végrehajtani, de a közösség túlságosan mérgezővé vált”.

Az ítélethirdetéskor Michelre legfeljebb öt év börtönbüntetés vár, és beleegyezett, hogy 1,4 millió dollár kártérítést fizet.

A Mutant Ape Planet kollekció, amelyet azóta eltávolítottak az OpenSea NFT platformról, egykor 6797 darab Ethereum blokkláncon mintelt NFT-ből állt.

A 2022 februárjában több mint 320 Etherrel büszkélkedhetett.

nft
Forrás: OpenSea

2023 januárjára, Michel letartóztatásának idejére a gyűjtemény átlagára és teljes értékesítési volumene a nullához közelítően összeomlott.

Olvastad már? Mit várnak az elemzők a Solana (SOL) és a Litecoin (LTC) árfolyamára a holnapi nap folyamán?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

3 alulértékelt token 10-szeres emelkedésért idén!

Prémium A kriptopénzek piaca ezen a héten fokozott áringadozást mutatott, ami rávilágított a kriptopénz területen a vételi és eladási nyomás növekedésére. Emellett a top tokenek sikeresen újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!