Németország negyedik legnagyobb bankja kripto letétkezelési engedélyt szerzett

-

A Commerzbank – Németország negyedik legnagyobb bankja – bejelentette, hogy a mai napon megkapta a kripto letétkezelői engedélyt.

Nevezetesen, ez az első teljes körű szolgáltatást nyújtó bank, amely ilyen engedélyt kapott egy európai országban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Emellett a bank igyekszik kripto letétkezeléssel kapcsolatos támogatást nyújtani intézményi ügyfeleinek most, hogy megkapta az engedélyt.

A közlemény szerint,

„A Commerzbank az első német teljes körű szolgáltatást nyújtó bank, amely megkapta a kripto letétkezelésre vonatkozó engedélyt a német banktörvény (KWG) 1. cikke 1. szakasza 1a. bekezdésének 1. mondatának 6. pontja alapján. Az engedély lehetővé teszi a bank számára, hogy a digitális eszközökkel kapcsolatos szolgáltatások széles körét építse ki, különös tekintettel a kriptoeszközökre”.

Az Európai Unió a stablecoin likviditásán töpreng

Figyelemre méltó, hogy Németország vezető bankja akkor kapott zöld utat, amikor az Európai Unió az egyik legátfogóbb kriptorendelet bevezetésére készül.

A jövőre életbe lépő Markets in Crypto Assets (MiCA) rendelet több vezető, köztük Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter dicséretét is elnyerte. A miniszter azt állította, hogy az új szabályozás „véget vet a kripto vadnyugatnak”.

A 27 ország által elfogadott új szabályok előírják majd a kriptotársaságoknak, hogy a 27 ország legalább egyikében biztosítsák a szolgáltatásnyújtáshoz szükséges engedélyt.

Emellett a vállalatoknak el kell kezdeniük a kínált kriptoeszközökről szóló egyértelmű fehér könyv közzétételét.

Továbbá a MiCA külön szabályokat is tartalmaz a stablecoinokra, amelyeket e-money tokeneknek (EMT) fognak nevezni, ha fiat valutához kötik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezen túlmenően a szabályok megtiltják azt is, hogy a nem uniós valutához kötött EMT-knek napi 1 millió tranzakciót meghaladó tranzakciójuk legyen. Ez a szabály az algo-stablecoinokra is kiterjed.

Ezzel együtt az EU jelenleg a stablecoinok likviditási követelményét mérlegeli.

Az Európai Bankhatóság (EBA) által közzétett tervezet a nagy stablecoinokra vonatkozó időszakos likviditási stresszkövetelményeket, valamint a tartalékeszközökre vonatkozó likviditási követelményeket irányoz elő.

A sajtóközlemény szerint,

„A likviditási tartalékeszközökre vonatkozó követelményekről szóló RTS-ben az EBH az 1 és 5 munkanapnál nem hosszabb lejáratú eszközök tartalékának minimális százalékos arányát javasolja. Az EBH továbbá általános technikákat javasol az eszköztartalék likviditáskezeléséhez. Ez magában foglalja a hitelintézetek minimális hitelképességét és likviditási megbízhatóságát.”

Olvastad már? Cathie Wood szerint a Bitcoin eléri a 600.000 dollárt

Kiemelt kép: Jörn Heller képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!