A ügyészek szerint a „bennfentes kereskedés” meghatározás az Opensea ügyében pontos

-

A szövetségi ügyészek az OpenSea volt termékmenedzserének állítása ellen érveltek, aki kijelentette, hogy a „bennfentes kereskedelem” kifejezés „hergelő”.

Az Egyesült Államok ügyészei ellenezték az OpenSea nevű non-fungible token (NFT) piactér egy volt alkalmazottjának indítványát, hogy a vádakból töröljék a „bennfentes kereskedelemre” való utalást.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ügyészek szerint a kifejezés pontosan leírja azokat a bűncselekményeket, amelyekkel az OpenSea volt termékmenedzserét, Nathaniel Chastaint vádolják az október 14-én benyújtott keresetben.

Chastain ellen júniusban emeltek vádat, mert állítólag 2021 júniusa és szeptembere között 45 NFT-t vásárolt névtelen pénztárcákon keresztül, majd nyereségért eladta azokat.

Állítólag arra használta fel az OpenSea-nál betöltött pozícióját, hogy vagy kiválassza, vagy megtudja, hogy mely gyűjtemények szerepelnek a honlapon, amelyeknek gyakran megnőtt az értéke.

Chastain azzal érvelt, hogy a „bennfentes kereskedelem” használata az állítólagos tetteinek leírására „hergelő”, és semmi köze az őt ért vádakhoz, hozzátéve, hogy az esküdtszéket befolyásolhatja a kifejezés, ha az ügyét bíróság elé viszik.

Azt is hozzátette, hogy a „bennfentes kereskedelem” csak az értékpapírokra vonatkozik, az NFT-kre nem, amit a jogi csapata augusztusban hasonlóan állított, és a kifejezést a média figyelmének felkeltésére használták, hogy az esküdtek véleményét elferdítsék róla.

Az ügyészek visszavágtak, és kijelentették, hogy a kifejezés „pontosan tükrözi” az ellene felhozott vádakat, és a kifejezés nem „annyira természeténél fogva hergelő”, hogy indokolná a „szélsőséges intézkedést”, vagyis a kifejezés eltávolítását a vádakból.

Azt az állítását is visszautasították, hogy a bennfentes kereskedelem csak az értékpapírokra vonatkozik, „jogi tévedésnek” és a kifejezés „indokolatlanul szűk értelmezésének” nevezve azt, azt állítva, hogy a kifejezés többféle csalásra is utalhat, amikor valaki nem nyilvános ismeretekkel rendelkezik, és ezeket használja fel kereskedelmi tevékenysége során.

A „bennfentes kereskedelem” kifejezést egyébként korábban nem használták a kriptovalutákra vagy az NFT-kre.

Júniusban, nem sokkal azután, hogy Chastain ellen vádat emeltek, Alma Angotti, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) korábbi ügyvédje azt mondta, hogy az ügyben az NFT-ket értékpapírként címkézhetik, mivel a Howey-teszt alapján annak tekinthetők.

A Howey-tesztet annak meghatározására használják, hogy egy ügylet „befektetési szerződésnek” minősül-e. Ez akkor áll fenn, ha a „pénz befektetése egy közös vállalkozásba történik, a mások erőfeszítéseiből származó nyereség észszerű elvárásával”, az SEC szerint.


Olvastad már? A Bitcoin, az űrutazás és a TikTok is debütál az idei Guinness Rekordok Könyvében

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!