A Bitcoin, az űrutazás és a TikTok is debütál az idei Guinness Rekordok Könyvében

-

A legújabb kiadásban a „kriptománia” számos eredménye szerepel, köztük a CryptoPunk NFT rekordeladása és Salvador, amely az első országként fogadta el a BTC-t törvényes fizetőeszközként.

A Guinness Rekordok Könyve a „kriptománia” kategóriában a rekordkönyv legújabb kiadásába a Bitcoint és számos blokklánceseményt is felvett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kripto elismerése egy olyan mainstream alapmű által, mint a Guinness Rekordok Könyve, azt jelzi, hogy a blokklánc és a digitális eszközök az elmúlt néhány évben a nyilvánosság által leginkább érintett témák közé tartoztak.

A múlt hónapban indított 2023-as kiadásba számos figyelemre méltó kriptoteljesítmény került be, amelyek a bitcoint, a kriptoelfogadást, a rajongói tokeneket és a non-fungible tokeneket (NFT-k) ölelik fel.

A Bitcoin nem meglepő módon a legértékesebb kriptopénzként lett elismerve, a 2022. március 24-i 816,69 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával, miközben elismerést kapott azért is, mert a világ első decentralizált kriptopénze volt, miután 2009 elején indult.

„A Bitcoint úgy fejlesztették ki, hogy megoldást kínáljon arra a kihívásra, hogy egy digitális valutát úgy szabályozzanak, hogy a tranzakciókat ne felügyelje semmilyen központi szervezet, vagy megbízható harmadik fél” – olvasható a Guinness Rekordok Könyvének online leírásában, hozzátéve, hogy korábban már voltak más próbálkozások, amelyek végül egy megbízható harmadik félre támaszkodtak.

Az OG NFT projekt, a CryptoPunks is bekerült a „legdrágább NFT gyűjtői tárgy” közé, miután a CryptoPunk #5822-t 23,7 millió dollárért, azaz 8000 etherért adta el idén február 12-én Deepak Thapliya vállalkozó.

Érdemes megjegyezni, hogy a Beeple 69,3 millió dolláros NFT-rekordeladása nem került be, mivel a cég az NFT gyűjtői tárgyat „előre renderelt sablonok köré épített, korlátozott példányszámú műalkotás-készletként” írta le.

A rajongói tokenek szintén kategóriaként jelentek meg a könyvben. A Manchester City tokenje – amelyet a Socioson keresztül 2021 júniusában indítottak útjára – a „legértékesebb szurkolói tokenként” került rögzítésre, 2022. március 24-én 47,1 millió dolláros piaci értékkel.

Salvador szintén bekerült a könyvbe, mivel tavaly júniusban „elsőként fogadta el a Bitcoint törvényes fizetőeszközként”.

„Azt remélték, hogy ez a lépés, amelyet a Világbank elítélt, csökkenteni fogja a nemzetközi átutalások költségeit – ami fontos szempont egy olyan ország számára, amely a tengerentúli munkavállalók által hazaküldött pénzre támaszkodik” – olvasható a közleményben.

A Guinness Rekordok Könyve szóvivője a Cointelegraph-nak elmondta, miszerint minden kiadás „igyekszik tükrözni az adott év korszellemét és az olvasóink által valószínűleg megvitatott témákat”, és a kriptó csatlakozott az olyan témákhoz, mint az űrutazás és a TikTok mint kulcsfontosságú témák.

„Érdeklődéssel fogjuk figyelni ezt a területet a következő néhány évben, ahogy a kriptó alapjául szolgáló technológiák fejlődnek és egyre szélesebb körű alkalmazásokat alkotnak meg” – mondták.

Arra a kérdésre, hogy mi volt a kriptománia legfejfájdítóbb és legmonumentálisabb rekordja, a szóvivő a Bitcoin innovációját emelte ki, megjegyezve, hogy a vállalatnak sokáig tartott, mire rájött, hogy mi a helyzet:

„Ennek a területnek a kutatásához nemcsak arra kellett rájönni, hogyan írjuk le, mi az a blokklánc […], hanem kontextusba kellett helyezni a kriptopénzekkel kapcsolatos több évtizedes kutatásokat, és azt is, hogy miben különbözik ez a kriptopénz minden korábbi projekttől.”

Múlt héten a Binance kriptotőzsde is felfedte, hogy Guinness-rekordot döntött, miután elismerést kapott az eddigi legnagyobb kriptotanfolyam lebonyolításáért. A Blockchain Landet Nuevo Leónban tartották, és 289 ember vett részt rajta.


Olvastad már? A Binance új indexe a 10 legnagyobb kriptopénzt követi

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Christine Foesier

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!