740 millió dollár távozik a tőzsdékről, június óta nem volt ilyen kiáramlás

-

A Bitcoin-árfolyam technikai adatai azonban továbbra is medvések, a BTC árfolyama a negyedik negyedévben 14.000 dollár felé tart.

A kriptopénztőzsdékről kiáramló Bitcoin mennyisége október 18-án lendületet vett, ami gyengülő eladási nyomásra utal, és ami segíthet a BTC árfolyamnak elkerülni egy mélyebb korrekciót 18.000 dollár alá.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin „medvepiaci padlót” képez

A CryptoQuant által követett adatok szerint több mint 37.800 BTC hagyta el a kriptotőzsdéket október 18-án.

Ez a legnagyobb napi Bitcoin-kiáramlás június 17. óta, amikor a kereskedők közel 68.000 BTC-t vontak ki a tőzsdékről.

Nettó kbitcoiniáramlás az összes tőzsdéről. Forrás: CryptoQuant

A tőzsdékről történő Bitcoin kiáramlás kiugrása jellemzően bullish jelnek tekinthető, mivel a kereskedők kiveszik a platformokról azokat a coinokat, amelyeket tartani szeretnének.

Ezzel szemben a tőzsdékre érkező Bitcoin-beáramlások megugrása jellemzően medvés jelnek számít, mivel az eladásra azonnal rendelkezésre álló kínálat megnő.

A Bitcoin például helyileg 18.000 dollár körül érte el a mélypontját, amikor június 17-én a tőzsdékről való kiáramlás közel 68.000 BTC-t ért el.

A kriptopénz árfolyama a következő hetekben 24.500 dollár fölé emelkedett.

Ezúttal a Bitcoin tőzsdékről történő kiáramlásának masszív emelkedése akkor kerül felszínre, amikor a BTC árfolyamának csökkenő trendje a 18.000 és 20.000 dollár közötti tartományon belül megállt.

Érdekes módon főként a bitcoinbálnák voltak a coin erős megállása mögött a 18.000 dolláros szint közelében, több on-chain mérőszám szerint.

Például az Accumulation Trend Score by Cohort megjegyzi, hogy az 1000 BTC és 10.000 BTC közötti tárcák szeptember vége óta „agresszíven” halmozzák a bitcoint.

 

Bitcoin-felhalmozási trend pontszám kohorsz szerint. Forrás: Glassnode

Emellett a bálnák onchain viselkedése azt mutatja, hogy a közelmúltban 15.700 BTC-t vontak ki a tőzsdékről, ami a legnagyobb kiáramlás 2022 júniusa óta.

Bitcoin bálnabefizetések és -kivonások volumene a tőzsdékről. Forrás: Glassnode

„A Bitcoin-árfolyamok figyelemre méltó relatív erőt mutattak az utóbbi időben, egy rendkívül volatilis hagyományos piaci háttér közepette” – jegyezte meg a Glassnode az október 10-én közzétett heti áttekintésében, hozzátéve:

„Számos makromérőszám azt jelzi, hogy a Bitcoin-befektetők egy olyan medvepiaci padlót alakítanak ki, amely számos hasonlóságot mutat a korábbi ciklus mélypontjaival.”

Pozitív BTC-alapbeáramlások

Eközben a Bitcoin-alapú befektetési eszközök is ötödik hete következetes beáramlást tapasztaltak a CoinShares heti jelentése szerint.

Az október 14-én véget ért héten mintegy 8,8 millió dollár érkezett a Bitcoin-alapokba, ami éves szinten 291 millió dollárra emelte az ezen alapok által kapott nettó tőkét.

James Butterfill, a CoinShares kutatási vezetője szerint a beáramlások „nettó semleges hangulatot jelentenek a befektetők körében” a Bitcoin iránt.

Tőkeáramlások eszközönként. Forrás: CoinShares.

A másik oldalon a Bitcoin technikai kilátásai továbbra is a medvéknek kedveznek, mivel a háromnapos grafikonon egy fordított csésze és markolat mintázatnak tűnő alakzat képződött.

A fordított csésze-és-kar minta akkor alakul ki, amikor az árfolyam egy félhold alakú ralin és korrekción megy keresztül, amelyet egy kevésbé szélsőséges, felfelé irányuló visszaesés követ.

Azután oldódik fel, hogy az ár a nyakvonal alá törik, és annyival esik, amennyi a távolság a csésze csúcsa és a nyakvonal között.

BTC/USD napi árfolyamgrafikon, amely a fordított csésze és markolat mintázatot mutatja. Forrás: TradingView.

A Bitcoin árfolyama 14.000 dollár felé eshet, ha a fordított csésze és kar az említett módon alakul, a korábbi jelentéseknek megfelelően.


Olvastad már? Potenciális lehetőség az APE befektetőknek

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!