BTC stagnálás, bikák és medvék nem jutnak dűlőre

-

A Bitcoin ( BTC) 2022-ben megnövekedett eladási nyomást tapasztalt, amely tényező az eszköz értékét is befolyásolta. 

A Bitcoinból történő tőkekiáramlás ellenére az eszköz piaci kapitalizációja továbbra is felülmúlja a hagyományos részvényeket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Október 18-án a Bitcoin piaci kapitalizációja 374,78 milliárd dollár volt, ezzel a BTC 14. legértékesebb eszközosztályba került világszerte.

A Bitcoin piaci kapitalizációja magasabb, mint a Walmart (NYSE: WMT ) kiskereskedelmi lánc értékelése, amely 363,93 milliárd dollár a Companies Market Cap adatai szerint .

Máshol a Bitcoin eltörpült a közösségi média óriás Meta Platforms (NASDAQ: FB ) és a JPMorgan (NYSE: JPM ) mellett, amelyek 360,58 milliárd dolláros, illetve 349,31 milliárd dolláros piaci kapitalizációt irányítanak.

Figyelemre méltó, hogy a Bitcoin támogatói az eszközt digitális aranyként pozícionálják, de a kriptopénz jelentősen lemarad a nemesfém mögött, amely 10 942 billió dolláros piaci kapitalizációjával az élen áll.

Forrás: companiesmarketcap.com

A korai amerikai kereskedésben október 18-án, kedden a Bitcoin ( BTC ) kismértékben emelkedett, de a hullámzó, oldalirányú trend továbbra is fennáll  kriptovaluta esetében .

Eközben a  bikák és  a medvék folytatják a küzdelmet az uralomért, egyik félnek sincs egyértelmű előnye.

Ez azt jelzi, hogy a közeljövőben még több hasonlóra számítanunk kell, bár az elemzők azt sugallják, hogy a felfelé ívelés kitörése minden bizonnyal végbe fog menni.

Jelenleg a BTC 19 380 dolláron forog, ami 0,73%-os emelkedést jelent az elmúlt 24 órában, és további 1,92%-kal az előző hét napban.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Mindenekelőtt a legfőbb tartomány a Bitcoinnak, hogy a 20 000 dolláros pszichológiai szintet visszaszerezze és megtartsa az elem.

A Bitcoin technikai elemzésének mutatói a napi időkeretben azt mutatják, hogy az árfolyam kismértékben a csökkenő trendvonal felett van, ami akkor lehet hatásos, ha a bikák 19 600 dollár feletti támaszt tudnak tartani, és 20 000 dollárra emelkednek .

Forrás: www.tradingview.com

Nem szabad elsiklani a mellett, hogy, hiányoznak a BTC-intézményi befektetők és a BTC-bálnák tevékenysége.

Amint visszatérnek az imént említett befektetők a királyi valuta támogatóiként, dinamikusabban és erőteljesebben roboghat az árfolyam a mindenkori új „All time high” szintek felé.

Szembetűnő az a tény, hogy ezt az érdeklődés hiányát az is bizonyítja, hogy „a 100 000 dollárnál nagyobb értékű Bitcoin-tranzakciók napi száma továbbra is csökkenő tendenciát mutat.

Hogy a nagyszabású intézményi tranzakció hanyatlóban van-e, hatással lesz-e a BTC árára, az még várat magára.


Olvastad már? Elképesztő fejlesztési aktivitást tapasztalt a Polkadot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!