Elképesztő fejlesztési aktivitást tapasztalt a Polkadot

-

Már majdnem egy éve, hogy elindultak a Polkadot ökoszisztéma jellegzetes parachain aukciói.

A GitHub programozási adattár adatai szerint a Polkadot szeptemberben naponta több mint 500 hozzájárulást ismert el – ez minden idők legmagasabb értéke a multichain protokoll elindulása óta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezzel párhuzamosan a Polkadot XCM nevű, konszenzusokon átívelő interoperabilitási szabványának adatai azt mutatják, hogy rekordszámú, 26.258 üzenetet küldtek a parachainjei között.

A Polkadot GitHubján augusztusban összesen 14.930 fejlesztői hozzájárulást regisztráltak.

A projekt fejlesztőinek elmondása szerint a Polkadot és a hozzá tartozó Kusama parachain startup hálózaton jelenleg 66 blokklánc működik.

Az indulás óta több mint 140.000 üzenetet cseréltek a láncok között 135 üzenetküldő csatornán keresztül.

A Polkadot és a Kusama Treasuries együttesen 9,6 millió DOT-ot és 346.700 KSM-et (összesen 72,8 millió dollárt) fizettek ki kumulatív módon az ökoszisztéma kiadási javaslatainak finanszírozására.

A parachainok olyan egyedi, első rétegű blokkláncok, amelyek párhuzamosan futnak a Polkadoton, és először a Kusamán tesztelik őket.

A parachain-helyek árveréseit crowdloans formájában tartják, a pozíciót a legmagasabb ajánlatot tevő projekt kapja. Az első ilyen jellegű aukcióra tavaly novemberben került sor.

A Polkadot alapítója, Rob Habermeier a közelmúltban közzétett egy ütemtervet a Polkadot és a Kusama skálázhatóságának fokozására.

Kiemelendő az aszinkron háttértámogatás, vagyis a parachainok kiterjesztésének a relay lánc kiterjesztésétől való függetlenítése, mint olyan lehetséges mechanizmus, amellyel a parachainok blokkideje 50%-kal csökkenthető, miközben a blokkok tárhelye 10-szeresére növelhető.

A frissítés, amennyiben életbe lép, a becslések szerint a hálózat sebességét is növeli, amely így percenként 100.000 és 1 millió tranzakciót lesz képes kezelni.

Az aszinkron háttértár frissítés a tervek szerint az év végéig a Kusamán, majd a Polkadoton is kifejlesztésre kerül.

Egy másik, jövőre esedékes hálózati frissítés, amely a „pay-as-you-go” parachaineket vezeti be, elméletileg kombinálná a blokklánc elindítását a Kusamán az okosszerződések egyidejű elindításával.

A lépés lerövidítené a Polkadotra való építés fejlesztési folyamatát.


Olvastad már? Paul Tudor Jones milliárdos szerint a bitcoin sokkal többet fog érni, mint ma

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: James Donald

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!