Elképesztő fejlesztési aktivitást tapasztalt a Polkadot

-

Már majdnem egy éve, hogy elindultak a Polkadot ökoszisztéma jellegzetes parachain aukciói.

A GitHub programozási adattár adatai szerint a Polkadot szeptemberben naponta több mint 500 hozzájárulást ismert el – ez minden idők legmagasabb értéke a multichain protokoll elindulása óta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezzel párhuzamosan a Polkadot XCM nevű, konszenzusokon átívelő interoperabilitási szabványának adatai azt mutatják, hogy rekordszámú, 26.258 üzenetet küldtek a parachainjei között.

A Polkadot GitHubján augusztusban összesen 14.930 fejlesztői hozzájárulást regisztráltak.

A projekt fejlesztőinek elmondása szerint a Polkadot és a hozzá tartozó Kusama parachain startup hálózaton jelenleg 66 blokklánc működik.

Az indulás óta több mint 140.000 üzenetet cseréltek a láncok között 135 üzenetküldő csatornán keresztül.

A Polkadot és a Kusama Treasuries együttesen 9,6 millió DOT-ot és 346.700 KSM-et (összesen 72,8 millió dollárt) fizettek ki kumulatív módon az ökoszisztéma kiadási javaslatainak finanszírozására.

A parachainok olyan egyedi, első rétegű blokkláncok, amelyek párhuzamosan futnak a Polkadoton, és először a Kusamán tesztelik őket.

A parachain-helyek árveréseit crowdloans formájában tartják, a pozíciót a legmagasabb ajánlatot tevő projekt kapja. Az első ilyen jellegű aukcióra tavaly novemberben került sor.

A Polkadot alapítója, Rob Habermeier a közelmúltban közzétett egy ütemtervet a Polkadot és a Kusama skálázhatóságának fokozására.

Kiemelendő az aszinkron háttértámogatás, vagyis a parachainok kiterjesztésének a relay lánc kiterjesztésétől való függetlenítése, mint olyan lehetséges mechanizmus, amellyel a parachainok blokkideje 50%-kal csökkenthető, miközben a blokkok tárhelye 10-szeresére növelhető.

A frissítés, amennyiben életbe lép, a becslések szerint a hálózat sebességét is növeli, amely így percenként 100.000 és 1 millió tranzakciót lesz képes kezelni.

Az aszinkron háttértár frissítés a tervek szerint az év végéig a Kusamán, majd a Polkadoton is kifejlesztésre kerül.

Egy másik, jövőre esedékes hálózati frissítés, amely a „pay-as-you-go” parachaineket vezeti be, elméletileg kombinálná a blokklánc elindítását a Kusamán az okosszerződések egyidejű elindításával.

A lépés lerövidítené a Polkadotra való építés fejlesztési folyamatát.


Olvastad már? Paul Tudor Jones milliárdos szerint a bitcoin sokkal többet fog érni, mint ma

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: James Donald

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!