Elképesztően pesszimisták az EU gazdaságával kapcsolatban a vezérigazgatók

-

A Conference Board felmérése szerint a megkérdezett vállalatvezetők 98%-a készül az amerikai recesszióra, míg a vezérigazgatók 99%-a az EU recessziójára.

„A vezérigazgatók bizalma a negyedik negyedév elején tovább csökkent, és a nagy recesszió óta a legalacsonyabb szinten van” – közölte a szervezet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vezérigazgatók 98%-a recesszióra számít az USA-ban

A Conference Board csütörtökön tette közzé a vezérigazgatói bizalom mérését.

A testület egy globális, nonprofit kutatócsoport, amelynek 60 országban több mint 1000 állami és magánvállalat, illetve szervezet a tagja.

A Measure of CEO Confidence „az amerikai gazdaság egészségi állapotának barométere az amerikai vezérigazgatók szemszögéből” – írta a Conference Board, hozzátéve, hogy a negyedik negyedéves felmérést szeptember 19. és október 3. között végezték, és összesen 136 vezérigazgató vett részt benne.

„A mostani felmérésben arra kérték a vezérigazgatókat, hogy írják le, milyen gazdasági körülményekre készülnek a következő 12-18 hónapban” – ismertette a testület, hozzátéve:

A túlnyomó többség – 98% – azt mondta, hogy amerikai recesszióra készülnek. A vezérigazgatók 99%-a azt is elmondta, hogy uniós recesszióra készül.

Dana M. Peterson, a Conference Board vezető közgazdásza így nyilatkozott: „A vezérigazgatók bizalma a negyedik negyedév elején tovább csökkent, és a nagy recesszió óta a legalacsonyabb szinten van.”

Roger W. Ferguson, Jr. a The Business Council alelnöke és a Conference Board kurátora úgy vélekedett:

„A vezérigazgatók most mind az Egyesült Államokban, mind Európában szinte elkerülhetetlen recesszióra készülnek. Míg a túlnyomó többség még mindig arra számít, hogy az amerikai recesszió rövid és sekély lesz, addig 10-ből közel 7 úgy véli, hogy az EU mély recesszióba kerül, amely komoly globális tovagyűrűzéssel jár majd.”

Sokan jósolták már, hogy az amerikai gazdaság recesszióba csúszhat. A JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon arra figyelmeztetett, hogy a recesszió hat hónapon belül bekövetkezhet, és a tőzsde könnyen eshet még 20%-ot.

Júniusban a vezető arra figyelmeztetett, hogy gazdasági hurrikán közeleg, és azt tanácsolta az embereknek, hogy készüljenek fel.

Augusztusban a JPMorgan főnöke megduplázta figyelmeztetését, és arra figyelmeztetett, hogy a recessziónál „valami rosszabb” is bekövetkezhet.

A Citadel vezérigazgatója, Ken Griffin a múlt hónapban azt mondta, hogy az infláció talán elérte a csúcspontját, de recesszió jön.

„Nagyon bizonytalan időszakot élnek most a befeketetők” – hangsúlyozta Griffin. A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk szintén úgy véli, hogy „18 hónapig enyhe recesszió lesz”.

A törvényhozók is aggódnak az amerikai gazdaság recesszióba csúszása miatt.

Elizabeth Warren szenátor (D-MA) augusztusban azt mondta, miszerint „nagyon aggódik” amiatt, hogy a Federal Reserve kamatot emel és recesszióba taszítja az Egyesült Államokat.

Olvastad már? VeChain (VET) felpörgeti a fejlesztéseit

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az egekbe szökhet 650.000 dollárra, ha ez bekövetkezik…

Woo szerint az önfenntartó beáramlások jelenleg sokkal nagyobbak, ezért a 2,56 billió dolláros piaci tőkecél egy alsó határt jelentő becslés. A Bitcoin (BTC) a medve piaci...

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!