Nem volt zökkenőmentes az Aptos blokklánc elindítása

-

Mo Shaikh, az Aptos társalapítója elismerte, hogy az Aptos blokklánc nem túl fényes körülmények között indult.

Az Aptos blokklánc mainnet tegnap este elindult, de a régóta várt debütálás nem volt mentes a kihívásoktól.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Izgalmas, hogy az Aptos végre mainnetre került” – tweetelte Mo Shaikh, az Aptos társalapítója. „Elismerjük, hogy jobban is mehetett volna”.

A technikai fronton Shaikh kifejtette, hogy az Aptos genezise 2022. október 12-én történt, és 102 validátor biztosította a hálózatot.

„Ezek a validátorok kiterjedt tesztelésen mentek keresztül a mainnet előtt” – mondta.

A mainnet indulása előtt az Aptos elképesztő, 130.000 tranzakciós sebességgel büszkélkedhetett másodpercenként (TPS), de az induláskor a jelentések szerint a másodpercenkénti tranzakciós sebesség hét TPS volt – kevesebb, mint a Bitcoin blokkláncé.

„Ezeknek a tranzakcióknak a többsége nem tényleges tranzakció” – írta a törekvő „Twitter VC ghostwriter” „Ezek csupán validátorok, amelyek kommunikálnak és blokkellenőrzési pontokat állítanak be, valamint metaadatokat írnak a blokkláncra.”

Shaikh szerint az alacsony TPS nem reprezentálja a hálózat kapacitását, és „a hálózat üresjáratban volt a projektek online indulása előtt, mondván, hogy a másodpercenkénti tranzakciószámnak növekednie kell a nagyobb aktivitással.

Shaikh ezután az Aptos tokenomikájára fordította figyelmét, amely aspektus az indítást követően jelentős kérdéseket és aggodalmakat vetett fel.

Shaikh elmondta, hogy az Aptos tokenjeit „az emberekkel a középpontban tervezték”, és közzétett egy táblázatot, amely felsorolja a tokenelosztás négy kategóriáját, valamint azt, hogy az induló tokenek hány százalékát és mekkora összegét kapják meg az egyes kategóriák.

Shaikh szerint a tokenek között sok olyan is volt, amelyet a közösségnek osztottak ki, az alapítványi kategóriák pedig az Aptos keletkezésekor tették le a stake-eket.

Elmagyarázta, hogy mindenki, aki később felteszi a stake-et, arányos juttatást kap (~7% évente), amely 30 naponként feloldódik. Ez a tény nem mindenkit nyűgözött le.

„A zárolt tokenek mémek, ha farmolásra és jutalmak dömpingjére használják őket” – tweetelte @AkadoSang kriptoelemző, aki a zárolt és stake-elt tokeneket „sunyi módszernek nevezte a likviditás megszerzésére, mivel a támogatók általában [nagy] kínálatot tartanak” maguknál.

A mainnet indításán kívül a Binance, az FTX és az OKX közölte, hogy egy órával a kereskedés megkezdése után perpetual swap típusú szerződéseket indítanak az Aptos APT token felhasználásával.

Ezek a határidős szerződések lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy akár egy eszköz ára ellen is fogadjanak.

Cobie kriptopodcastert nem nyűgözték le az FTX és a Binance listázási hírei, és azt kérdezte, hogyan működhet egy spot piac, ha a kereskedők nem ismerik a kibocsátási ütemtervet vagy a coinok teljes kínálatát.

Végül, az Aptos Discord-szerver csatornáinak rövid ideig tartó elérhetetlenségével kapcsolatos aggodalmakra válaszolva Shaikh elmondta, hogy a szolgáltatás a közösség biztonságának védelme érdekében némult el.

„A legtöbb projekt elnémítja a csatornákat a nagyszámú átverés miatt” – mondta. „A közösség biztonsága kiemelt fontosságú” – tette hozzá.

Shaikh szerint az induláskor tapasztalt zökkenők ellenére a következő napokban több alkalmazás is elindul.

„Egy decentralizált protokollt az alapoktól kezdve felépíteni kemény dolog!” – mondta Shaikh.

„Az Aptos szerencsés, hogy egy fantasztikus közösséggel rendelkezik, amely folyamatosan együtt fejlődik.”

Olvastad már? Még mindig vannak, akik szerint ér valamit a Terra ökoszisztémája

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!