Még mindig vannak, akik szerint ér valamit a Terra ökoszisztémája

-

A Terra rendszere öt hónappal ezelőtt, május 7-én omlott össze, és több tízmilliárd dollárnyi pénzt vesztettek a befektetők alig néhány nap leforgása alatt.

Az összeomlás előtt a Terra Luna tokenje, amelyet most Terra Classic néven jegyeznek, a top10 kriptó között volt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Aztán az UST, a Terra stablecoinja elveszette az 1 dollárhoz való rögzítését, dacára a szintén top10-es kapitalizációjának.

A bedőlés előtt a Luna a kapitalizációs lista hetedik helyén állt, és 88 dolláros árfolyamon cserélt gazdát. Az UST pedig pontosan egy nappal a bukás előtt került be a top10-be.

A defi vonatkozásában is nagynak számított a Terra, az Ethereumon működő protokolljuk április végén 29,29 milliárd dollárnyi letétet kezelt.

A helyzet ma már közel sem ennyire rózsás, és a Terra ökoszisztémája halvány árnyéka csak az öt hónappal ezelőtti állapotnak.

terra
Forrás: defillama.com

A Luna Classic, a LUNC kevesebb, mint egy centes árfolyamon mozog, 0,00025 dollárért már meg lehet venni.

Ez a 88 dolláros bedőléskori, de a 119 dolláros rekordárfolyamtól is alaposan elmarad.

A Phoenix blokkláncon működő LUNA öt hónappal ezelőtt 18,87 dolláros rekordot állított be, ma pedig ennél 86,2%-kal alacsonyabb árfolyamon áll.

A láncon a defiben lekötött tőke mindenesetre növekedett. Júniusban 350 ezer dollárt tett ki, mára viszont már 41,55 millió dolláron áll ez az érték.

A Terra Classic a majdnem 30 milliárdos kapitalizációról mára 10 millió alá esett. Az Astroport és a Terraswap defi projektek nagyjából 3,5 millió dollárt kezelnek, míg az Anchor tőkéje 1,6 millió körül van.

A Terra Bridge április elején 1,4 milliárd dollárt kezelt, mára ez is 132 millióra zsugorodott.

Az NFT szektor nem volt annyira részletesen monitorozva, mint például a nagy láncok esetén, de annyit lehet tudni, hogy a Phoenix blokkláncon több, mint fél tucat NFT-piactér működött a bedőlés előtt.

A jelenlegi árfolyamokat figyelembe véve, és a régi tokenekkel számolva a Phoenix hálózatának a kapitalizációja nagyjából 2,18 milliárd dollár körül jár jelenleg.

Az USTC jelenleg 3 cent körül mozog, a kapitalizációja pedig 378,49 millió dollárt.

A különböző kriptós adatgyűjtő oldalak számaiból kiderül, hogy ha összesítjük ezeket a projekteket, az USTC, LUNA, LUNC együtt, a két lánc összesen körülbelül 2,5 milliárd dollárnyi pénzt kezel még mindig, a befektetők a csúfos bedőlés dacára is ennyit rájuk bíznak.

A 2,5 milliárd dollár soknak számít a kriptoiparban, főleg egy olyan projektért, amelyik teljesen földbe állt.

Ez az összeg mégis csak töredéke annak a 49,26 milliárd dollárnak, amennyit a május hetedikei összeomlás előtt ért az ökoszisztéma.

Dollárban számolva a hálózat jelenlegi értéke 94,82%-kal van a bedőlés előtti értékelés alatt.


Olvastad már? Potenciális lehetőség az APE befektetőknek

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!