A jelentős ügyféligény miatt kriptoszolgáltatásokat indít a BNY Mellon

-

Robin Vince, a BNY Mellon vezérigazgatója rámutatott egy év eleji felmérésre, amely szerint az intézményi vagyonkezelők 91%-a érdeklődik a tokenizált eszközökbe való befektetés iránt.

Robin Vince, a BNY Mellon vezérigazgatója szerint az „ügyfélkereslet” volt az a „fordulópont”, amely végül a bank intézményi kriptoszolgáltatásainak múlt heti elindításához vezetett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A BNY Mellon, Amerika legrégebbi bankja az ország első nagybankjaként október 11-én kínálta fel az intézményi ügyfelek ether (ETH) és bitcoin (BTC) letétkezelését.

A harmadik negyedéves eredményeinek közzétételét követő október 17-i konferenciahíváson Vince rámutatott a bank által idén megrendelt felmérésre, amely szerint a nagy intézményi vagyonkezelők és fedezeti alapok 91%-a érdekelt abban, hogy a következő néhány évben valamilyen tokenizált eszközbe fektessen.

„Körülbelül 40%-uk már most is tart kriptót a portfóliójában. Körülbelül 75%-uk aktívan befektet vagy vizsgálja a digitális eszközökbe való befektetést” – mondta, majd hozzátette:

„És így amit az ügyfeleinktől hallottunk, hogy intézményi szintű megoldásokat akarnak ebben a térben.”

Az új letétkezelési szolgáltatás a múlt héten indult, lehetővé téve a kiválasztott intézményi ügyfeleknek, hogy a bitcoint és az ethert ugyanazon a platformon tartsák és utalják át, amelyen a részvényeiket és kötvényeiket kezelik.

Vince elmondta, hogy a digitális eszközök letétkezelési megoldását nem „csak” a kriptók letétkezelésének céljára hozták létre, és a bank úgy tekint erre, mint „egy sokkal szélesebb körű utazás kezdetére”.

A hívás során Vince elmondta, hogy „mindenféle eszköz és valuta tokenizálását” el tudja képzelni, beleértve a hagyományos pénzügyi eszközöket, valamint olyan eszközöket is, amelyeket „eddig nem volt olyan könnyű kezelni a pénzügyi rendszerben”. Megjegyezte:

„Néhány ilyen dolgot sokkal jobban lehetne kezelni a tokenek segítségével.”

Példaként említette a nyersanyagokat, az ingatlanokat, az erdőket, valamint a környezetvédelmi, társadalmi és kormányzási kérdésekkel kapcsolatos tanúsítványokat.

A BNY Mellon vezérigazgatója szerint azonban még évek, sőt évtizedek telhetnek el, mire az iparágban teljes mértékben elterjednek a tokenizált eszközök.

„Nem fogok pontos időskálát felállítani […] De úgy gondoltuk, hogy hosszabb távon nézve ez egy fontos terület” – mondta.

Azt is megjegyezte, hogy nem költenek „rengeteg” pénzt a térre, hanem inkább az ökoszisztéma „okos” helyein fognak befektetni.

A bank, amely 2022-től 43 billió dollárnyi vagyont kezel, már 2021 februárjában, az eszközosztály bikafutása idején eljátszott azzal az ötlettel, hogy lehetővé teszi az ügyfelek számára a bitcoin és más kriptovaluták átutalását.


Olvastad már? BTC stagnálás, bikák és medvék nem jutnak dűlőre

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az egekbe szökhet 650.000 dollárra, ha ez bekövetkezik…

Woo szerint az önfenntartó beáramlások jelenleg sokkal nagyobbak, ezért a 2,56 billió dolláros piaci tőkecél egy alsó határt jelentő becslés. A Bitcoin (BTC) a medve piaci...

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!