Kriptobűnözés elleni részleget hoz létre az Interpol

-

Jürgen Stock, az Interpol főtitkára szerint a bűnüldöző szervek nagyon gyakran nincsenek megfelelően kiképezve vagy felszerelve a kriptobűncselekmények nyomon követésére.

A Nemzetközi Bűnügyi Rendőrségi Szervezet ezért azt tervezi, hogy megerősíti a kriptovalutával kapcsolatos bűncselekmények elleni hatékonyságát egy erre a célra létrehozott részleg elindításával.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Interpol, a világ legnagyobb globális rendőri szervezete Szingapúrban egy speciális csapatot hozott létre, hogy segítse a kormányokat a virtuális eszközökkel kapcsolatos bűncselekmények elleni küzdelemben.

A bejelentést egy sajtótájékoztatón tette a hatóság a 90. közgyűlése előtt Delhiben, amelyen a 195 tagszervezet magas rangú tisztviselői vesznek részt október 18. és 21. között.

Jürgen Stock, az Interpol főtitkára szerint a bitcoinhoz és az etherhez hasonló kriptovaluták jogi keretének hiánya komoly kihívások elé állítja a bűnüldöző szerveket.

Stock arra is rámutatott, hogy az Interpol indiai közgyűlésén a kriptopénz és a kiberbűnözés lesz a napirend fő témája.

Praveen Sinha, az indiai Központi Nyomozóiroda különleges igazgatója megismételte, hogy egyre nehezebb a kiberbűnözés nyomon követése.

Kiemelte továbbá az Interpol szerepét a jobb globális szintű rendőrségi együttműködés kialakításában és fejlesztésében.

„Az egyetlen válasz ezekre a kihívásokra a nemzetközi együttműködés, a koordináció, a bizalom és az információk valós idejű megosztása.”

Az Interpol szeptemberben „vörös értesítést” adott ki a globális bűnüldöző szervek számára a Terraform Labs társalapítójának, Do Kwonnak a letartóztatása miatt.

A szöuli dél-koreai ügyészek korábban arra kérték az Interpolt, hogy a Terra ökoszisztéma 2022 májusában bekövetkezett összeomlását követően az ügynökség 195 tagországában terjessze ki a Do Kwonra vonatkozó körözést, hogy megtalálják őt.

Az Interpol legújabb erőfeszítése a kriptovaluta-bűncselekmények jobb nyomon követésére nem az ügynökség első kezdeményezése a kriptovalutákkal kapcsolatban.

A szervezet már legalább 2015 óta dolgozik azon, hogy több szakértelmet szerezzen a kriptopénz tranzakciók megismeréséhez és a darkneten zajló bűncselekmények azonosításához.

2020-ban az Interpol a Trend Micro kiberbiztonsági céggel együttműködve csökkentette a Délkelet-Ázsiában a routereket érintő kriptotámadások számát.

Az ügynökség a dél-koreai S2W Lab adatfelderítő startuppal is együttműködött, hogy 2020 márciusában elemezzék a dark webes tevékenységet, beleértve különböző kriptopénz tranzakciókat is.


Olvastad már? 740 millió dollár távozik a tőzsdékről, június óta nem volt ilyen kiáramlás

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!