A szingapúri központi bank szabályozni fogja a stablecoinokat

-

A Monethary Authority of Singapore fogja felügyelni a stablecoinok kibocsátóit, amelyeknek részletes, letisztázott szabályrendszert adtak ki a városállamban.

Az új jogi keretrendszer az úgynevezett egyvalutás stablecoinokra vonatkozik, azaz a létező fiat valutákhoz kötött tokenekre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A központi bank augusztus 15-én adta ki az új szabályrendszert, ebben határozzák meg a stablecoinokra vonatkozó elvárásokat.

A stablecoinok közé sorolják azokat a kriptopénzeket, amelyeket nem központi bank bocsát ki, de mégis valamilyen fiat valutához van kötve az értékük, például szingapúri dollárhoz, vagy euróhoz, fonthoz.

A szabály minden tokenre alkalmazható, amelynek a forgalomban lévő készlete meghaladja az 5 millió szingapúri dollár összeget, ez nagyjából 3,7 millió USD-t jelent most.

Ho Hern Shin, a bank egyik vezető tisztviselője elmondta, a városállam lehetővé akarja tenni, hogy a stablecoinok megbízható, hiteles fizetőeszközzé válhassanak, és hidat képezhessenek a hagyományos pénzügy és a kriptoipar között.

Shin azt is megosztotta, hogy a MAS elvárásai nyilvánosak és egyértelműek, így ha a stablecoinok kibocsátói regisztráltatni akarják magukat a hivatalnál, akkor fel tudnak készülni arra, hogy megfeleljenek a törvényeknek.

A MAS elmondása alapján a stablecoinok kibocsátóinak számos követelményt kell teljesíteniük, hasonlóan a hagyományos pénzügyi cégekhez.

Biztosítani kell az árfolyam stabilitását, a fedezetül szolgáló eszközök megfelelő mennyiségét. Ezt időről időre auditáltatni kell, hogy kétség se férhessen az eszköz megbízhatóságához.

A stablecoinok kibocsátóinak bizonyos összeget likvid tartalékként kell kezelniük, hogy csökkentsék a fizetésképtelenség kockázatát, és reagálni tudjanak a piaci igényekre.

A stablecoinok visszaváltása során pedig a kibocsátóknak három napon belül vissza kell fizetniük az igénylőknek a fedezetként letétbe helyezett összeget.

A jelentési kötelezettségek terén is szigorúak az elvárások, és minden felhasználó nevét nyilvánosságra kell hozni az SCS, a szingapúri dollárhoz kötött stablecoin esetén, az általuk birtokolt token-mennyiséggel együtt.

A MAS egyértelművé tette, hogy kizárólag azok a cégek nevezhetik magukat szabályozottnak, amelyek minden követelménynek megfelelnek, és ez alapján kapják meg a központi bank engedélyét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A stablecoint kibocsátó cégek, akik szabályozottként hirdetik magukat, a megfelelő engedélyek nélkül, büntetőjogi felelősséggel rendelkeznek, és börtönbüntetést is kockáztatnak a bírság mellett.

Az új jogszabályokat már tavaly októberben nyilvánosságra hozták, hogy visszajelzéseket kapjanak az állampolgároktól.

A MAS még további egyeztetéseket is fog tartani az ügyben, és a parlamentnek kell majd a végső szót kimondani, hogy hatályba léphessen a törvénycsomag.


Olvastad már? Michael Burry 1,6 milliárd dollárt fogad a piac ellen

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!