A Goldman Sachs szerint kamatcsökkentés jöhet jövőre

-

A befektetési bank szakértői úgy vélik, a Federal Reserve 2024 második negyedévében elkezdheti csökkenteni az alapkamatokat.

A bank elemzői, Jan Hatzius és David Mericle úgy fogalmaznak, hogy a Fed a becsléseik szerint normalizálni akarja majd a kamatokat, miután az infláció visszatért a meghatározott mértékre, hogy elkerüljék a recessziót.

„A normalizáció önmagában nem lenne elég indok a kamatcsökkentéshez, így egyre nagyobb esélyét látjuk, hogy a FOMC még nem kezd bele a kamatvágásba idén. Miután elkezdik, véleményünk szerint negyedévente 0,25%-os csökkentésre lehet számítani, bár persze az ütemtervet nem lehet lőre tudni. A cél a 3-3,25%-os alapkamat lehet.”

Nem a Goldman Sachs szakértői az egyetlenek, akik szerint már küszöbön állhat a kamatcsökkentés a következő évben.

A Bank of America közgazdászai júniusban nyilatkoztak ebben a témában, és elmondták, 2024 májusában kezdhet bele a kamatcsökkentésbe a FED.

Hogy addig láthatunk-e újabb kamatemelést, a Goldman közgazdászai szerint kétséges, de a közvélekedés szerint a következő FOMC találkozó során, szeptemberben nem fognak emelni.

Az előrejelzések szerint a Federal Reserve tisztviselői úgy fogják értékelni, hogy az infláció kezelhető szintre süllyedt, így az év végén nem válik szükségessé a kamatok ismételt emelése.

A Fed az eddigi, agresszív kamatemeléseivel 5,5%-ra növelte az alapkamatot. Ilyen szinten utoljára 2001-ben tartózkodott ez az érték.

A Fed tisztviselői, köztük Michelle Bowman úgy vélik, hogy a 2%-os inflációs cél eléréséhez még mindig lehet, hogy további kamatemelésre lesz szükség.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Fed elnöke, Jerome Powell pedig nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a gazdaság jelenlegi állapotát figyelembe véve, a tervezettnél tovább lesz szükség a szigorúbb pénzpolitikára, és ha szükséges, akkor tényleg tovább emelnék a kamatokat.


Olvastad már?  Elindult Európa első Bitcoin ETF-je

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!