Michael Burry 1,6 milliárd dollárt fogad a piac ellen

-

A híres hedge fund menedzser, Michael Burry, akinek történetét a „The Big Short” című film örökítette meg, a piacra medveállásba helyezte tétjeit a hétfőn nyilvánosságra hozott értékpapír hatósági bejelentések alapján.

Burry Scion Asset Managementje lerövidítette a S&P 500 és a Nasdaq 100 indexeket a második negyedév végén, mintegy 1,6 milliárd dollárt téve le arra, hogy közelgő részvénypiaci összeomlás várható.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Új „The Big Short„? Michael Burry 1,6 milliárd dollárt fogad a QQQ és SPY ellen

Michael Burry úgy tűnik, újra medveállásban van a Wall Streeten, miután a Scion Asset Management legújabb Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleti (SEC) 13F bejelentése jelentős opciós vételt fedett fel a Invesco QQQ ETF (NASDAQ: QQQ) és az SPDR S&P 500 ETF Trust (NYSEARCA: SPY) ellen.

Ezen opciók nominális értéke 1,62 milliárd dollár, ami a Scion közzétett eszközeinek hihetetlenül magas 93%-át teszi ki.

Ebből a jelentős tétekből 738,8 millió dollárt tettek le a QQQ ellen, míg 886,6 millió dollárt céloztak meg az SPY ellen.

Annak ellenére, hogy az S&P 500 és a Nasdaq 100 indexek eddig erőteljesen teljesítettek 2023-ban, Burry bejelentéseinek részletei, mint a vételi árak és lejárati idők, továbbra is titokban vannak.

Tekintettel Burry sikeres téteire a 2008-as pénzügyi válság idején, piaci lépései nagy figyelemmel kísért jelenségek.

Ugyanakkor meglepő fordulatot vett, amikor januárban 2023-ban eladó álláspontot váltott, és áprilisban elismerte tévedését.

Nyíltan elismerte hibáját az értékesítési tanácsadásban, sőt, gratulációt is küldött a „BTFD generációnak”.

Ezen merész lépések mellett a Scion legújabb bejelentése hosszú pozíciókat fed fel olyan vállalatokban, mint a Stellantis, a Discovery, az Expedia, a CVS, a MGM Resorts, az Iheartmedia és a Cigna.

Ugyanebben az időszakban, tavaly augusztusban, Burry kezdte megjósolni a többéves recessziót az Egyesült Államokban, és medvepárti nézetet foglalt el.

Márciusban Burry három nagy bank összeomlását hasonlította össze a 1907-es pánikhoz, és a legújabb SEC bejelentések azt mutatják, hogy a Scion megszüntette az expozícióját a Western Alliance Bancorp és a Pacwest irányában.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Míg 2023 augusztusa halad előre, mind az S&P 500, mind a Nasdaq 100 indexek visszaestek az amerikai dollárhoz képest, 2-3%-ot veszítve ebben a hónapban.

A 13F bejelentés továbbá azt is felfedi, hogy a Scion eladta a Alibaba Group és a JD.com részvényeit.

Olvastad már? Elindult Európa első Bitcoin ETF-je

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!