A svájci bankóriás az UBS felugrik a Bitcoin ETF vonatra

-

Egy friss szabályozói bejelentés szerint a svájci bankóriás UBS 3600 darab részvényt birtokol a BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) nevű ETF-jéből.

Az UBS felugrik a Bitcoin ETF vonatra

Az év elején a UBS úgy döntött, hogy lehetővé teszi egyes ügyfelei számára a Bitcoin ETF-ekkel való kereskedést.

UBS
Forrás: X

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azonban az alacsonyabb kockázattűrő képességű számlák nem juthatnak hozzá az új alapokhoz.

Sőt, a UBS-nek nem szabadna Bitcoin ETF kereskedőket fogadnia. A svájci bankóriás 2023 végén néhány tehetős ügyfelének is megengedte, hogy kitettséget szerezzenek a hongkongi székhelyű kriptopénz ETF-ekben.

Amint arról beszámoltunk, a UBS áprilisban a BlackRocks IBIT engedélyezett résztvevőinek listáján is megjelent olyan nagy nevek mellett, mint a Citadel és a Goldman Sachs.

A UBS korábbi vezérigazgatója, Ralph Hamers 2021-ben „spekulációnak” minősítette a kriptovalutákat, azzal érvelve, hogy azok nem tekinthetők legitim befektetésnek. Mindeközben a Bitcoin ETF-ek a közelmúltbeli kiáramlási sorozat ellenére továbbra is egyre nagyobb teret nyernek.

Az Edmond de Rothschild (Suisse) S.A., amely az Edmond de Rothschild csoport híres részéhez tartozik, május 9-én 4,2 millió dollár értékben szerzett részesedést Bitcoin ETF-ekben.

A múlt héten a JPMorgan Chase, a kezelt vagyon alapján vezető amerikai bank nyilvánosságra hozta Bitcoin ETF-állományát.

A Susquehanna International Group (SIG) kereskedőcég, amelyet Jeff Yass milliárdos üzletember alapított, szintén felszállt a Bitcoin ETF vonatra.

A BlackRock munkatársa, Robert Mitchnick nemrégiben felfedte, hogy a nagy intézmények a Bitcoin feltérképezésének folyamatában vannak.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Robert Kiyosaki: Vásárolj Bitcoint a hiperinfláció elleni védelemért

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!