Az Audius a zenészek és a felhasználók között osztja majd szét a tokeneket, akik eddig használták a platformját. Ez pontosabban 50 millió tokent jelent.

Az Audius főhálózatán most indul el a saját irányítási token, az AUDIO, amelynek az 1 milliárdos készletéből így 5%-ot osztanak szét „10000 alkotó és rajongó között”.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Az Audius elképzelése alapján a zenészek és a hallgatók használhatják majd a tokeneket, amelyek szavazati jogot biztosítanak, így dönthetnek a platform jövőbeni kérdéseiben, fejlesztési irányaiban.

A blokklánc-technológiát elsősorban az átláthatóság, és a közvetítők mellőzése miatt vélik fontosnak a zeneiparban.

Jelen pillanatban a tokennel mindössze két dolgot lehet tenni, PoS bányászathoz lekötni, illetve belépést biztosít egy exkluzív discord-szerverre.

A csapat a főhálózat indulást egy Twitch-stream keretein belül ünnepelte, amelyhez olyan népszerű előadókat sikerült megszerezni, mint Deadmau5 és RAC.

Az algoritmus, amely a disztribúciót irányítja, a zenészeket súlyozza felül, a kiosztott tokenek 75%-át ők kapják, a létrehozott tartalom arányában. 10% megy a követők arányában, és 5-5% kerül kiosztásra a leghallgatottabb lista, a legtöbbször megosztott dal, és a kedvencnek jelölt dalok száma alapján.

Egy sokkal nagyobb adag, 40,6%-nyi token a teljes készletből a csapathoz kerül, és ebből részesednek a tanácsadók, köztük a fent említett Deadmau5 és RAC is. 36% a platform befektetőihez kerül, 17,8% pedig a közösségi irányítás alá kerülő tartalék-kasszába. A token készlete éves 7%-os mértékben inflálódik, a többlet a felhasználókhoz kerül.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A token jelenleg 16 centes árfolyam környékén mozog, így az airdrop segítségével kiosztott mennyiség nagyjából 8 millió dollárt tesz ki. A legnagyobb kereskedelmi volument a Binance tőzsdén találjuk.

AUDIO/USD: CoinGecko

A white paperben a projekt kritizálja a zeneipar jelenlegi berendezkedését, és állítása szerint a blokklánc segítségével lehetővé teszi, hogy a bevétel az alkotókhoz kerüljön, mégpedig átláthatóbb módon. Emellett értelemszerűen hasznos lesz a szerzői jogok terén is.

A tavaly szeptemberi indulása óta nagyjából 750000 havi látogatója van, és minden hónapban körülbelül 1 millió adást sugároz szét.

A tervek alapján a jövőben a stablecoinok is támogatva lesznek a platformon, és lehetőség lesz „személyes” tokenek létrehozására is az Ethereum hálózatán, amellyel az előadók újabb módokon építhetnek közösséget a rajongóikból.

Olvastad már? A WeChat és Alipay alkalmazásokkal is működni fog a digitális jüan

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂