A Solana legyőzi az Ethereum-ot és a Tron-t, ezen a fronton

-

A legjobb Layer-one (L1) blokkláncok közül csak a Solana [SOL] regisztrált növekedést minden mérőszámon. Ezt a The Block Research által közzétett poszt megfelelő vizsgálata után megerősítettük.

A szolgáltatott adatok szerint más L1-ek, mint az Ethereum (ETH) és a Tron (TRX) jelentős emelkedést mutattak a stablecoin kínálat tekintetében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Solana sem volt kivétel, ami a kriptopiac iránti megugró érdeklődésre utal.

A különböző blokkláncokon a stablecoin-kínálat növekedése az érdeklődés mellett azt is jelentette, hogy a piaci szereplők elegendő vásárlóerővel voltak felvértezve ahhoz, hogy elősegítsék a széles körű áremelkedést.

A napi tranzakciókat, díjakat és a tokenek iránti keresletet tekintve azonban a Solana megelőzte az Ethereumot és a Tront is.

A Solana virágzó szezonja még nem ért véget

A fenti L1-ek felülmúlása annak a jele volt, hogy a piac érdeklődik a SOL és az ökoszisztémájába tartozó tokenek iránt. Az ok az árteljesítményhez köthető.

Az adatok megjelenésekor a SOL 115,91 dolláron cserélt gazdát. Ez 98,47%-os 30 napos emelkedést jelentett. Ugyanezen időszak alatt az ETH árfolyama 42,67%-kal emelkedett. A TRX viszont 27,35%-kal ugrott meg.

A Solana dominanciájának további bizonyítékát szolgáltatta február 14-én.

Az említett írásban beszámoltunk arról, hogy a Proof-of-History blokklánc hogyan haladta meg a Binance Coin [BNB] piaci kapitalizációját.

A társadalmi volument illetően az on-chain adatok megerősítették, hogy az Ethereum és a Tron nem tudta felvenni a versenyt a Solanával.

solana
Forrás: Santiment

A megjelenési időpontban az ETH társadalmi volumene 25 volt. A TRX volumene alacsonyabb volt, míg a SOL 30-as értékkel mindkettőt megelőzte.

A közösségi volumen a projekthez kapcsolódó szöveges fájldokumentumokat vagy kereséseket követi nyomon.

Ezért arra lehet következtetni, hogy a Solana volt az egyik legkeresettebb projekt, míg az Ethereum lemaradt.

A rally előtt jön a visszalépés

A közösségi mérőszámoknak hógolyóhatása lehet a kriptopénzek értékelésére. A SOL esetében a közösségi volumen növekedése rövid távon 120 dollárig lendítheti az árfolyamot.

Ha azonban a mérőszám túl magasra emelkedik, az egy helyi csúcsot jelenthet, ami az árfolyamok csökkenéséhez vezethet.

A napi SOL/USD idősíkon a 9 EMA (kék) és a 20 EMA (sárga) egymáshoz közeledtek. Az ilyen mozgások arra utalnak, hogy a rövid távú bikás kilátások a végéhez közeledhetnek.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Amennyiben a SOL árfolyama a 9-es vagy a 20-as EMA alá esik, a korábban azonosított bikás tézis érvényét vesztheti.

Amennyiben az EMA keresztezése továbbra is bikás marad, akkor a SOL a 140 dollár felé veheti az irányt.

Mindeközben a Relative Strength Index (RSI) 61 volt, ami szilárd vételi lendületre utal.

Ha az RSI érték eléri a 70-75 közötti tartományt, akkor a SOL visszaléphet, mivel túlvásárolt lenne.

solana
Forrás: TradingView

A túlvásárolt állapot azt jelenti, hogy az árfolyam, lehetőség szerint 100 dollár alá csúszhat.

Nagyon bikás esetben azonban a Solana érvényesítése több mint két év óta először újra tesztelheti a 150 dolláros szintet.


Olvastad már? A legjobb kriptovaluták jelenleg a bikapiacon: Shiba Inu(SHIB), Meme Moguls (MGLS), és Avalanche (AVAX)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!