Egyre több pénz áramlik bitcoin ETF-ek kibocsátóihoz

-

Az amerikai spot piaci bitcoin ETF-ek elindulása után az első húsz nap során 42 ezer bitcoint vásároltak fel a kibocsátók.

Az igények viszont növekednek, és az elmúlt négy nap alatt ennél többet, 43 ezret vettek az ügyfeleik nevében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szektorba érkező befektetés mennyisége ebben a négy napban meghaladta az összesen 2,2 milliárd dollárt.

A kereskedők szerint ennek a vásárlási láznak köszönhető, hogy a bitcoin tőzsdei árfolyama mára elérte az 52 ezer dollárt a jelenleg is zajló bikapiaci rali során.

Az Apollo, egy elemzőplatform adatai alapján a tíz nagy ETF-kibocsátó esetében egyaránt látható az igények gyors megnövekedése, főleg az elmúlt négy napot figyelembe véve.

A cégek ez alatt több bitcoint vásároltak fel, mint az előző húsz nap során összesen, így ezt a két értéket összehasonlítva láthatjuk, hogy a felhalmozási ütem lenyűgöző.

Február 14-én volt észlelhető a nagyobb felugrás a szektorba érkező befektetések terén, 24 órán belül 631 millió dollárnyi vásárlással.

Ennek a nagyobb része, 82%, azaz 518 millió dollár a BlackRock termékébe került. Az indulás óta eltelt bő egy hónap során a BlackRock bitcoin ETF 5 milliárd dollár értékű bitcoint vásárolt fel, ezzel így a legnagyobb tulajdonosok között van.

Négy kibocsátó esetében is átlépte a kezelt mennyiség az 1 milliárd dolláros értékhatárt. A BlackRock mellett a Fidelity, az Ark21 Shares, és a Bitwise is sikeresen érte el ezt a szintet, február 14-ére mind a négy ennél több bitcoint kezel a befektetőik nevében.

Az 500 millió dolláros mérföldkövet is több kibocsátó megcélozta, de egyelőre nem tudták átlépni.

A Valkyrie, a VanEck, az Invesco és a Franklin Templeton egyaránt ez alatt a szint alatt vannak.

A sereghajtónak a Wisdom Tree számít, hiszen ők tudták eddig a legkisebb érdeklődést kelteni az alapjuk iránt, a mai napig mindössze 23 millió dollárnyi tőkét kötöttek le náluk bitcoin ETF-ben.

A befektetések növekedése egybeesik a Grayscale alapjából történő kiutalások lelassulásával.

Mikor a tőzsdefelügyelet engedélyezte az ETF-ek elindulását, a Grayscale a saját átkonvertált alapjából jelentős mértékű pénzkivonást tapasztalt, amely során a többi kibocsátó termékébe került át a tőke. A GBTC jelenleg 46.3475 bitcoint tart.

1 billió dolláros Bitcoin kapitalizáció

A bitcoin ETF-ek iránti érdeklődés növekedése pozitív hatással járt a kriptopiacra, a bitcoin teljes piaci kapitalizációja 2021 decembere óta ismét az 1 billió dolláros összeg fölött jár, az árfolyam pedig átlépte az 52 ezer dolláros szintet.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Coinglass adatai alapján az elmúlt 24 órás periódusban összesen majdnem 74 millió dollárnyi short pozíció likvidálódott a tőzsdéken.

Az elemzők szerint az árfolyam egyszerűen azért növekszik, mert több a vevő, mint az eladó, és az ETF-ek kibocsátóinak a vásárlóereje hatalmas.

A bitcoin árfolyama a cikk írásakor 52 ezer dollár körül mozog, 17%-os heti erősödés után.

bitcoin

Olvastad már? A legjobb 5 altcoin, amelyek 2024-ben 10 dollárból 1000 dollárt csinálhat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!