A Solana februárban meg fogja buktatni a BNB-t? Íme az esélyek

-

A CoinGecko szerint a Solana értéke az elmúlt hetekben több mint 100%-kal ugrott meg, ezzel a top altcoinok egyik legnagyobb nyertese lett.

A cikk írásakor a SOL 109 dolláros árfolyamon kereskedtek vele, piaci kapitalizációja pedig meghaladta a 47,6 milliárd dollárt, amivel az ötödik legnagyobb kriptónak számít.


 


A mostani emelkedéssel a SOL és a Binance Coin (BNB) piaci tőkeértéke közötti különbség 600 millióra csökkent.

Ha ez a növekedési hullám folytatódik, a SOL hamarosan megdöntheti a BNB-t, és a negyedik legnagyobb kriptó lehet a piaci tőkeérték alapján.

Vajon a Solana meg fogja verni a BNB-t?

Ellenőriztük a Solana napi grafikonját, hogy lássuk, a SOL fenntartja-e a bikás lendületét.

Különösen a SOL MACD-je azt sugallta, hogy a bikák még mindig vezetik a piacot.

A Relative Strength Index (RSI) és a Chaikin Money Flow (CMF) is emelkedést regisztrált, ami azt jelzi, hogy nagy az esélye az árfolyam további felfelé irányú mozgásának.

solana
Forrás: TradingView

A származtatott termékek piacán is bikaerősnek tűntek a Solana számára a dolgok.

A Santiment adatainak elemzése azt mutatta, hogy a SOL Binance Funding Rate zöld volt a megjelenés idején, ami azt mutatja, hogy a derivatív befektetők aktívan vásároltak.

A Open Interest is nőtt az árfolyamával együtt. Ha ez történik, az azt jelenti, hogy nagy az esélye annak, hogy a jelenlegi árfolyamtrend folytatódik.

solana
Forrás: Santiment

Mire készül a BNB?

Mivel most a SOL árfolyammozgását tárgyaljuk, a szélesebb kép megismeréséhez fontos a BNB állapotát is megvizsgálni.

A BNB heti grafikonja szintén zöld volt, de a növekedés mértéke nem volt olyan magas, mint a SOL-é.

A CoinGecko szerint a BNB több mint 7%-kal emelkedett az elmúlt hét napban. A cikk megjelenésének időpontjában 320 dolláron kereskedtek vele, több mint 48 milliárd dolláros piaci tőkeértékkel.

Azonban meglepő volt, hogy az árfolyam emelkedése ellenére a coin körüli hangulat medvésbe fordult.

A Santiment adatai szerint a BNB súlyozott hangulatindexe február 10-én meredeken csökkent.

bnb
Forrás: Santiment

Annak ellenőrzésére, hogy a befektetők bizalomhiánya a BNB-vel szemben árfolyamkorrekciót eredményezhet-e, vetettünk egy pillantást a napi chartjára.

Megállapítottuk, hogy a BNB árfolyama megérintette a Bollinger-sávok felső határát, ami egy lehetséges árkorrekcióra utal.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A másik medvés indikátor a Money Flow Index (MFI) volt, amely enyhe csökkenést regisztrált.

A BNB Chaikin Money Flow (CMF) mutatója ezzel szemben továbbra is bikás maradt. Úgy tűnt tehát, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy a Solana megelőzi a BNB-t.

Forrás: TradingView

Azonban mivel a kriptopiac hírhedt a kiszámíthatatlanságáról, érdekes lesz látni, hogy mi vár mindkét coinra következő héten.


Olvastad már? A Bitcoin ára 7 nap alatt 12%-ot emelkedett

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!