Christopher Giancarlo, a CFTC korábbi elnöke azzal érvelt, hogy a CFTC az egyetlen olyan amerikai szabályozó hatóság, amely rendelkezik tapasztalattal a Bitcoin és a kriptopiacok szabályozásában.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) a kriptopénz-iparág felügyeletének kiterjesztése közepette az árutőzsdei határidős kereskedési bizottság (CFTC) egyik biztosa azzal érvelt, hogy a kriptószabályozás nem tartozik a SEC hatáskörébe.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Brian Quintenz, a CFTC biztosa szerdán a Twitteren jelentette ki, hogy a Bitcoinhoz (BTC) hasonló kriptovalutákat nem a SEC-nek, hanem a CFTC-nek kellene szabályoznia.

Quintenz hangsúlyozta, hogy a kriptovaluták árucikkek, és így a CFTC hatáskörébe tartoznak, szemben az értékpapírokkal, amelyeket a SEC szabályoz, mondván:

„Csak hogy mindannyian tisztában legyünk vele, a SEC-nek nincs hatásköre az árucikkek vagy azok kereskedési helyszínei felett, legyenek ezek az árucikkek búza, arany, olaj…. vagy kriptoeszközök”.

Quintenz megjegyzései alig fél órával azután hangzottak el, hogy a CFTC korábbi elnöke, Christopher Giancarlo hasonló kijelentést tett a Twitteren, azzal érvelve, hogy a CFTC az egyetlen amerikai szabályozó hatóság, amelynek van tapasztalata a Bitcoin és a kriptopiacok szabályozásában.

„Ha a Biden-kormányzat komolyan gondolja a kriptopénzek ésszerű szabályozását, akkor a CFTC elnökét kell kineveznie” – jegyezte meg Giancarlo.

Az amerikai képviselőház mezőgazdasági bizottsága, az amerikai képviselőház állandó bizottsága ezt követően támogatta Quintenz nyilatkozatát.

A bizottság hivatalos Twitter-fiókja szerint a kriptó „nagyobb, mint a SEC”, és a kongresszusnak “meg kell írnia a szabályokat a befektetők és az innováció védelmében”.

Az új nyilatkozatok nyilvánvalóan válaszul érkeztek a SEC elnökének, Gary Genslernek a közelmúltban tett megjegyzéseire, amelyek a kriptoipar fokozott szabályozási felügyeletére szólítottak fel, hogy a szabályozási kört a decentralizált tőzsdékkel bővítsék.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Gensler állítólag felvázolta, hogy sok vita folyt arról, hogy milyen digitális eszközök tartoznak a SEC hatáskörébe, mivel a hatóság korábban megerősítette, hogy a főbb kriptovaluták, mint a bitcoin és az ether nem értékpapírok.

Olvastad már? A Ripple hozzáférést kapott a Binance feljegyzéseihez az SEC-vel folytatott ügyében

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!