Az Ethereum a legstabilabb pénz lesz a ConsenSys alapítója szerint

-

„Mivel 13 milliárd dollár értékű ether van bezárva az Ethereum 2.0-ban és 70 milliárd dollár van bezárva a decentralizált pénzügyekben, óriási kereslet van az ether token iránt” – mondta Joe Lubin, a ConsenSys alapítója.
A ConsenSys alapítója és az Ethereum társalapítója, Joseph Lubin utalt arra, hogy az Ethereum átáll az „ultrapénz” státuszra az augusztus 5-én 12:30 UTC körül aktiválódó London hard fork előtt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bloomberg TV-nek adott interjú során Lubint a közelgő EIP-1559-es frissítésről kérdezték, amelynek során az Ethereum a licitáláson alapuló díjpiacról egy fix ár- és égetési mechanizmusra fog áttérni.
Lubin kijelentette, hogy a London hard fork egy szélesebb globális mozgalom része, amelyben az első lépés a „Föld demokratizálása”, a második lépés pedig a decentralizált pénzügyi (DeFi) rendszer demokratizálása és az ultrastabil pénz bevezetése:

„A második lépés, ami most teljes mértékben folyamatban van, a globális decentralizált pénzügyi rendszer demokratizálása. És ez a lépés valaminek a bevezetése, amit az emberek ultrastabil pénznek neveznek”.

Az ultrastabil pénz kifejezés egy régóta futó mém, amelyet az Ethereum alapú közösségekben tartanak, és amely kigúnyolja a bitcoinosokat, akik a BTC-t „stabilpénznek” nevezik a 21 milliós maximált készlet miatt.
A poén alapja, hogy ez a kifejezés az angol „sound”, azaz hang szóval egyezik meg.
A mém az EIP-1559 javaslat égetési mechanizmusára utal, amely azt eredményezheti, hogy az Ethereum kínálata deflációs lesz, miután több ether semmisül meg, mint amennyi létrejön.
Minden tranzakció egy alapdíjat éget el, ami azt eredményezi, hogy az eszköz kínálata innentől kezdve csökken. Egyesek úgy vélik, hogy ez az ETH-nak mint „ultrastabil pénznek” erősebb értéket ad majd, mint a bitcoin.
Szerkesztői megjegyzés: a bitcoin azért stabil pénz, mert limitált a készlete, ÉS a kibocsátási szabályok megváltoztatása konszenzust igényel. Ezért nem is változtatták meg még soha.
Az Ethereum esetében a készlet csökkenhet, de a szabályokat néhány fejlesztő hozza, és a teljes felhasználói közösség, az egész ráépülő iparág kénytelen elfogadni. Ezt oligarchiának nevezik.

„Tehát egy fix mennyiségű arany vagyunk a bolygón. És a Bitcoin rögzített kínálata bizonyos emberek számára stabil pénzt jelent. Az Ethereum 2.0-ban lekötött 13 milliárd dollár értékű etherrel és a decentralizált pénzügyekben lekötött 70 milliárd dollárral hatalmas kereslet van az ether token iránt” – mondta Lubin.

„És most égetjük az ether tokent a London hard fork bevezetésével” – tette hozzá.
Az ETH nem tűnik valószínűnek, hogy a London hard fork után hamarosan deflációs lesz, és a frissítés nem biztosítja ezt alapból.
„korpi” Twitter-felhasználó augusztus 2-án kiemelte, hogy ez „nem jelenti azt, hogy az ETH azonnal deflációs eszközzé válik.
Ahhoz, hogy ez megtörténjen, az ETH égetésének magasabbnak kell lennie, mint a kibocsátott ETH blokkjutalmaknak”. Ez a proof-of-stake-re való áttérés után valószínűbb.

A Bitcoin maxi Peter McCormack elégedetlenkedni látszott Lubin interjújával és az ultrastabil pénzről szóló vitákkal, megjegyezve a Twitteren, hogy:

„Az ultrastabil pénz egy álságos nyelvhasználat. Azt sugallja, hogy az Ethereum jobb pénz, mint a Bitcoin. Miközben irányítottan centralizál és rugalmas monetáris politikával működik”.

„bobMull12314085″ felhasználó azonban megtalálta a vicces oldalát, kijelentve, hogy „ti maxik olyan érzékenyek vagytok”.


A London hard fork egy fontos mérföldkő az Ethereum 2.0 felé vezető úton, amely a hálózat konszenzus algoritmusát proof-of-workről (PoW) proof-of-stake-re vagy PoS-re változtatja.

Olvastad már? Ray Dalio szereti a Bitcoint, de továbbra is az aranyat választaná

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Nem érdemes aggódni a bitcoin ETF-ek egyenlege miatt

A spot Bitcoin ETF-ek négy hónappal az amerikai pénzügyi piacokon való megjelenésük után már a kriptovaluta ökoszisztéma kulcsfontosságú részévé váltak. Ugyanakkor Eric Balchunas, a Bloomberg...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.20.

Prémium Bitcoin (BTC) Úgy tűnik, hogy rövid távon a Bitcoin (BTC) árfolyama egy sávban ragadt, de hosszú távon a token egy előre beprogramozott emelkedést követ. A jól ismert...

Venezuelában betiltják a kriptobányászatot

A venezuelai kormány csatlakozott azon országok sorához, amelyek nem nézik jó szemmel a kriptobányászatot annak hatalmas energiaigénye miatt. Egy helyi híroldal szerint Venezuela Villamosenergia Minisztériuma...

Chainlink (LINK) technikai elemzés 05.20.

Prémium Chainlink (LINK) A token rendkívüli erőt mutat, mivel úgy tűnik, hogy a bikák kapituláltak a múlt héten bekövetkezett bikás visszapattanást követő rallyt követően. A volumen konzisztens volt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!