Ethereum London hard fork

-

A London hard fork, az Ethereum augusztus 5-re tervezett frissítése előtt sok szó esett az EIP-1559-ről, egy vitatott kódváltoztatásról, amely a tranzakciós díjakat elégeti, és néhány ETH-t kivon a forgalomból.
De nem ezek az egyetlen tokenek, amelyeket a frissítés megszüntet.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az olyan gas-tokenek, mint a GST2 és a CHI, amelyeket a fejlesztők arra használnak, hogy alacsonyabb árakat biztosítsanak az okos-szerződések telepítésekor, elavulttá válnak.


A London öt különálló Ethereum Improvement Proposals (Ethereum fejlesztési javaslat), a hálózatra vonatkozó változtatásokat tartalmaz, amelyeket a fejlesztők és más érdekeltek már benyújtottak, megvitattak, és beépítették a kódba. Ezek egyike az EIP-3529.
Ahogy Tim Beiko, az Ethereum Foundation egyik fejlesztője kifejtette:

„Az Ethereum ma úgy működik, hogy ha adatokat tárolsz az Ethereumon… amikor eltávolítod ezeket az adatokat a hálózatról, akkor egy kis gas visszatérítést kapsz vissza, hogy az embereket arra ösztönözzük, hogy takarítsanak maguk után.”

Lényegében vannak okosszerződések – olyan kódok, amelyek automatizálják a tranzakciókat olyan dolgokra, mint az NFT-vásárlás és az eszközcsere -, amelyekre egy bizonyos pont után már nincs szükség, valahogy úgy, ahogy egy alumíniumdobozra sincs már szükség, miután megittuk az üdítőt.
Takarítsd el vagy semmisítsd meg, és kapsz egy kis visszatérítést a gas-ért – vagy általában véve a tranzakciós költségekért -, amit fizettél érte.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az EIP-3529 megszünteti a visszatérítést.

Beiko szerint, bár a visszatérítés ötlete elméletileg jó volt, a fejlesztők inkább arra használták, hogy kihasználják a hálózat alacsony díjait – ami megfelel azoknak az időszakoknak, amikor a hálózatot kevésbé használják -, és „alapvetően szemét adatokkal” töltsék fel.
A visszatérítéseket akkor kapták meg, amikor a díjak visszatértek a magasabb szintre.
A GasToken projekt szerint az először évekkel ezelőtt forgalomba hozott gázcédulák megkönnyítik ezt a folyamatot, mivel a GasToken projekt szerint „az alacsony árakon történő tárolás és a magas árakon történő felszabadítás mechanizmusaként működnek”.
Ezeknek a tokeneknek a használatával gyakorlatilag kevesebbet lehet fizetni az okos szerződések telepítéséért.
A Gas Token Two (GST2), az egyik elavulttá váló token, több mint 200 dollárért kereskedik a Bilaxy kriptopiacon. Még április elején, mielőtt az EIP-3529-et felvették Londonba, 600 dollár felett volt.
Bár a tokeneknek a jövő hét után nem lesz tényleges haszna, a kriptóban a haszontalan tokenek néha aktív piacokat tartanak fenn.
Csak kérdezd meg a yearn.finance-t, egy DeFi protokollt, amely egy „teljesen értéktelen o supply tokent” bocsátott ki „0 pénzügyi értékkel”.

Az YFI tokent most több mint 31 000 dollárért árulják, és a protokoll irányítási döntéseihez használják.
Ahogy Beiko mondta a gas tokenekről:

„London után használhatatlanná válnak, hogy 0-ra mennek-e vagy sem, azt nyilván nem tudom megmondani, tekintve, hogy ezek a piacok néha mennyire irracionálisak”.

Olvastad már? Malajzia szerint a Binance illegálisan működik náluk

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!