A malajziai értékpapír-bizottság (SC) ma végrehajtási intézkedéseket jelentett be a Binance ellen, mivel az illegálisan működik az ország területén.

Az SC azt állítja, hogy a kriptotőzsde illegálisan működik digitális eszköz-tőzsdeként, hiszen nem regisztráltatta magát a jogszabályoknak megfelelően.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Ennek megfelelően az SC nyilvános megrovást bocsátott ki a Binance ellen, amiért az továbbra is illegálisan működik Malajziában annak ellenére, hogy 2020 júliusában felkerült az SC befektetői figyelmeztető listájára”

Végrehajtási intézkedés a Binance ellen

Az SC végrehajtási intézkedéseket hozott négy kapcsolt vállalkozással, valamint a cég vezérigazgatójával, Changpeng Zhaóval (CZ) szemben.

A négy Binance szervezet a Binance Holdings Limited, a Binance Digital Limited, a Binance UAB és a Binance Asia Services Pte Ltd.

Mind a négy szervezetet arra utasították, hogy 2021. július 26-tól 14 munkanapon belül tiltsák le a weboldalt (www.binance.com) és a mobilalkalmazásokat.

Emellett mind a négy jogalany köteles azonnal beszüntetni a média- és marketingtevékenységet, és azonnal korlátozni a malajziai befektetők hozzáférését a kriptotőzsde Telegram-csoportjához.

CZ-t emellett kötelezték a fenti kötelezettségek teljesítésének biztosítására.

Az FB a fenti végrehajtási intézkedésről szóló bejelentését egy fogyasztói figyelmeztetéssel egészítette ki.

„A befektetőknek azt tanácsoljuk, hogy ne üzleteljenek illegális váltókkal és ne fektessenek be azokon keresztül. Azokat, akiknek jelenleg számlájuk van a Binance-nél, nyomatékosan felszólítjuk, hogy azonnal hagyják abba a platformjain keresztül történő kereskedést, és azonnal vonják vissza minden befektetésüket”.

Ha esik, ha fúj

Nem ez az egyetlen szabályozási fejfájás, amivel a világ legnagyobb kriptotőzsdéje szembesül.

A világ más részein, a Kajmán-szigetek, Olaszország, Japán és mások szabályozói is célba vették a kriptotőzsdét, azt állítva vagy figyelmeztetve – Malajziához hasonlóan -, hogy a tőzsde nincs bejegyezve a saját joghatóságukban a legális működéshez.

Az Egyesült Királyságban a Financial Conduct Authority nemrégiben fogyasztói figyelmeztetést adott ki a Binance Markets Limiteddel kapcsolatban, aggodalmakra hivatkozva a szervezet pénzmosás elleni előírások nyilvánvaló hiánya miatt, valamint a cég székhelyének hiányával kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A Binance szóvivője egy nyilatkozatban elmondta, hogy „Tudomásunk van az SC értesítéséről, és meg tudjuk erősíteni, hogy a Binance.com nem Malajziában működik”.

A szóvivő hozzátette, hogy a tőzsde „együttműködő megközelítést alkalmaz a szabályozó hatóságok esetében”, és hogy „nagyon komolyan” veszi a megfelelési kötelezettségeit.

„A Binance készen áll arra, hogy segítse a szabályozókat a világ minden tájáról, és együtt találjuk meg az optimális módot a tisztességes versenyfeltételek megteremtésére” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy “a fogyasztóvédelem mindannyiunk számára fontos”.

Olvastad már? Hatalmasat zuhanhat a Cardano

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!