Don Beyer virginiai kongresszusi képviselő törvényjavaslatot terjesztett elő, hogy megkezdődjön a jelenlegi kriptószabályozás frissítésének „esedékes folyamata”.

Don Beyer képviselő a hét elején törvényjavaslatot terjesztett elő a digitális eszközök szabályozására.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A „Digitális eszközpiaci struktúra és befektető-védelmi törvény” elnevezésű jogszabály célja állítólag a fogyasztók védelme, ugyanakkor a pénzügyi innováció előmozdítása.

„Sajnos a digitális eszközök jelenlegi piaci struktúrája és szabályozási kerete nem egyértelmű és veszélyes a befektetők és a fogyasztók számára. A digitális eszközök tulajdonosai évek óta ki vannak téve a féktelen csalásnak, lopásnak és piaci manipulációnak” – mondta.

Hozzátette, hogy törvényjavaslata elindítaná a jelenlegi szabályozási keret „régóta esedékes folyamatát”, amely „alapvető védelmet” biztosítana a digitális eszközök tulajdonosai és a befektetők számára.

A törvény kibontása

Beyer törvényjavaslata részben a kriptovaluták és az illegális finanszírozás körüli növekvő aggodalmakra reagál.

2021 májusában a Colonial Pipeline, amely az Egyesült Államok keleti részének nagy részét benzinnel látja el, számítógépes rendszerét feltörték, és 4,4 millió dolláros váltságdíjat kellett fizetnie bitcoinban” – mondta Beyer.

Ebből a célból Beyer jogszabálya az összes tranzakció nyomon követhetőségére összpontosít, nem csak a kriptókra.

Azokat a tranzakciókat, amelyeket nem rögzítenek a blokkláncon, egy „regisztrált digitális eszköz-kereskedelmi adattárnak” kell majd jelenteni, hogy „minimalizálják a csalás lehetőségét és elősegítsék az átláthatóságot”.

A törvény azt is előírná az amerikai szabályozó szerveknek, hogy tisztázzák, milyen típusú vállalkozásoknak kell regisztrálniuk magukat pénzszolgáltatóként, és milyeneknek kell regisztrálniuk magukat értékpapír- vagy árutőzsdeként.

Ez azt is tisztázná, hogy milyen pénzmosás elleni követelmények vonatkoznak a digitális eszközágazat egyes vállalataira.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Egyéb követelmények mellett a digitális eszközök és a digitális eszközértékpapírok az árutőzsdei határidős ügyletekkel foglalkozó bizottság (CFTC), illetve a tőzsdefelügyelet (SEC) szabályozási hatáskörébe fognak tartozni.

Azok, akik a kriptó területén fogyasztóvédelmet követelnek, végül talán tényleg kapnak.

Olvastad már? Amerika $28 milliárd dollárt keresne kriptoadó segítségével

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!