A politikai döntéshozók az amerikai polgárok kriptotárcáját akarják megcsapolni, hogy segítsenek finanszírozni a legújabb infrastrukturális projektjeket. (Szerkesztői megjegyzés: másfél éve ezt teszik a dollárok megcsapolásával, inflációnak hívják.)

Az Egyesült Államok Szenátusában az új infrastrukturális terv friss változata több új rendelkezéssel egészült ki, amelyek célja a kriptóval kapcsolatos adózási és jelentéstételi követelmények kiterjesztése.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A ma közzétett dokumentum szerint a döntéshozók további 28 milliárd dollárt szeretnének beszedni ezeken az adókon keresztül.

Ezek az alapok az ország közlekedési és villamosenergia-infrastruktúrájába történő 550 milliárd dolláros beruházás egy részét tennék ki.

A frissített terv többek között javasolja a kriptobrókerekre vonatkozó tranzakció-bejelentési szabályok szigorítását, valamint a vállalkozások kötelezését arra, hogy a 10 000 dollár vagy annál nagyobb értékű digitális eszközök minden átutalását jelenteniük kell az adóhivatalnak.

„A rendelkezés magában foglalja a bróker fogalmának frissítését, hogy az tükrözze a digitális eszközök megszerzésének és kereskedelmének realitásait. A rendelkezés továbbá egyértelművé teszi, hogy a bróker-bróker közötti jelentéstétel valamennyi fedezett értékpapír-átruházásra vonatkozik, beleértve a digitális eszközöket is” – áll a dokumentumban.

Az új javaslatra akkor került sor, amikor a politikai döntéshozók és a szabályozók amúgy is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a kriptoiparra. Éppen a múlt héten Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter sürgette, hogy “gyorsan cselekedjenek” a stablecoin szabályozásával kapcsolatban.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A hét elején egyes jelentések azt is felvetették, hogy a Tether, az iparág legelterjedtebb stabilcoinja, az USDT mögött álló vállalat vezetői ellen az Igazságügyi Minisztérium állítólagos banki csalás miatt indított vizsgálatot.

Nem is beszélve Elizabeth Warren szenátorról, aki nemrég azzal érvelt, hogy a kriptovaluták “kétes szuperkódolók” kezébe adják a pénzügyi rendszert.

Olvastad már? A bitcoin visszatért a 40.000 dollár fölé, mit szólnak a szabályozók?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!