Mohamed El-Erian, ismert közgazdász, és egyben az Allianz biztosító egyik fő tanácsadója szerint jobban együtt kellene működni a magánszférának és az állami szereplőknek a kriptót illetően.

A híres közgazdász arra figyelmeztetett, hogy a nyugati nemzetek azt kockáztatják, hogy lemaradnak Kínával szemben a feltörekvő digitális gazdaságban, ha továbbra is elutasítóan viszonyulnak a kriptóhoz.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezért együttműködésre szólított fel a nyugati kormányok és a kripto-vállalkozások között, hogy jobban ki tudják használni a folyamatban lévő kriptopénz forradalom előnyeit.

A Financial Timesban csütörtökön megjelent cikkében a közgazdász kiemelte Kína egységes megközelítését a kriptó és a blokklánc kezelésében, szemben az új technológia kaotikus kezelésével az Egyesült Államokban és Európában.

A cikk részeként El-Erian felszólította a nyugati kormányokat, hogy kevésbé elutasítóan viszonyuljanak a kriptóhoz, és legyenek nyitottabbak a kriptopénzekből származó innovációk befogadására, különösen a pénzügyi szektorban.

El-Erian szűk látókörűnek jellemezte az amerikai és európai döntéshozók vitáit, különösen, ha a kriptovalutákkal kapcsolatos nagyobb jelentőségű kérdések összefüggésében vizsgáljuk.

Az Allianz vezetője szerint, ha a nyugat nem tud lépést tartani Peking felgyorsult digitális gazdaságának fejlődésével, annak a globális pénzügyeken túl a geopolitikai szférában is jelentős következményei lehetnek.

El-Erian olyan együttműködőbb megközelítést javasolt, amely egyensúlyt teremt a kormányok és a központi bankárok politikai kényelmetlenségei és a magánszektor kriptovalutákon keresztüli digitális pénzügyi innovációk iránti vágya között.

El-Erian a pénzmosás elleni megfelelőséget is szükséges rosszként jelölte meg a kriptós cégek számára.

A cikk szerint a technológia bomlasztó jellege miatt a kriptó támogatóin múlik, hogy jobb kapcsolatokat ápoljanak a szabályozói szereplőkkel.

A közgazdász nincs egyedül azzal a figyelmeztetésével, hogy az USA és Európa lemaradhat Kína és Ázsia mögött a feltörekvő digitális gazdaságban.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A széttagolt állami és szövetségi szabályozások kombinációja valószínűleg kiszorítja a digitális innovációt Amerikából.

Eközben úgy tűnik, hogy a kriptoregulációk egyre inkább napirendre kerülnek, mivel olyanok, mint Elizabeth Warren szenátor és Janet Yellen pénzügyminiszter is szívesen vezetnének be szigorúbb, a piacot irányító törvényeket.

Olvastad már? A bitcoin a 40.000 dolláros szinttel küzd Powell furcsa sajtótájékoztatója után

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!