A veterán elemző, Peter Brandt által kiszúrt klasszikus technikai minta az ADA árfolyamának közel 90%-os csökkenését jósolja.

A Cardano közel áll ahhoz, hogy július közepén egy kritikus frissítést követően elérje a teljes értékű okosszerződés-platform címet.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A projekt alapítója, Charles Hoskinson megerősítette, hogy a közelmúltban több mint 10 millió dollár értékű NFT értékesítését dolgozták fel.

A Spores Network nevű NFT és DeFi piactér, amely egy adománygyűjtés során 2,3 millió dollárt gyűjtött össze, azt mondta, hogy szolgáltatásait a Cardano láncra fogja telepíteni az alacsonyabb tranzakciós költségek, az alacsonyabb szénlábnyom és a nagyobb átbocsátóképesség érdekében.

De az Ethereum riválisának projektként való növekedése nem biztos, hogy a natív kriptopénz, az ADA nagyobb elfogadottságához vezet.

Peter Brandt mindenesetre nem biztos ebben, a Factor LLC globális kereskedési cég vezérigazgatója borúlátó jóslatot osztott meg.

60%-90%-os zuhanás előtt áll?

A veterán elemző egy pénteken közzétett tweetben megosztotta az ADA-ra vonatkozó medvés várakozásait.

Egy klasszikus technikai mintázatra, az úgynevezett fej és vállakra hivatkozott, hogy előre jelezze a lefelé irányuló mozgást a Cardano tokenre, amely már több mint 600%-ot emelkedett az elmúlt egy évben.

Részletezve, a fej-váll alakzat akkor alakul ki, amikor az árfolyam három egymást követő csúcsot képez egyetlen támaszszint tetején, azzal a feltétellel, hogy a középső csúcs magasabb, mint a másik kettő, amelyek jellemzően azonos magasságúak.

Az ár végül a támaszszintek alá törik – amit nyakvonalnak is neveznek – és annyival esik, amennyi a középső csúcs csúcsa és a támaszszint közötti maximális magasság.

Az ADA láthatóan megfelel a leírásnak, amint azt a Brandt által megosztott grafikon is mutatja.

Forrás: TradingView.com, Peter Brandt

Az elemző úgy képzeli el, hogy az ADA/USD árfolyam akár 0,12 dollárig is eshet, ami 90%-os csökkenést jelent a jelenlegi 1,26 dollár közeli árhoz képest.

A mintázat százalékos alapú számítása a profitcélját 0,35 dollár közelében jelölte meg, 60%-kal lejjebb a nyakvonaltól.

Brandt felidézte a piaci csúcsok előrejelzésével kapcsolatos rekordját, hogy erőt adjon a depressziós Cardano elemzésének.

Például az egyik 2018-as elemzése, amely a Litecoint érintette, korrigált egy ereszkedő háromszög felállást, miután az altcoin 4 dollárról 420 dollárra emelkedett a 2017-es bikafutás során.

„Emlékszem, hogy kíméletlenül kigúnyoltak, amikor 2018 közepén azonosítottam ezt a csúcsot az LTC/USD-ben” – tweetelte Brandt. “Hé Cardano trollok, célozzatok!”

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

De vajon 2018 megismétlődhet?

A 2017-es emelkedést követő összeomlás elsősorban az úgynevezett initial coin offering, az ICO lufi kipukkanása miatt keletkezett.

A Statis Group által készített tanulmány megállapította, hogy a blokklánc-startupok több mint 80%-a, amelyek a bitcoin, az ether és más akkori top érmékből gyűjtöttek tőkét, nem tudott működő termékkel előállni.

Eközben többségükről kiderült, hogy egyenesen átverések voltak, amelyek eladták a felvett kriptótőkét, ezzel eladási nyomást gyakorolva az egész piacra. A Litecoin, a Bitcoin és az Ethereum több mint 80%-kal zuhant 2018-ban, mivel az ICO FUD megtizedelte a befektetéseket.

Ezzel szemben a 2020-as bikapiac a makrogazdasági baklövések következményeként indult el.

A Federal Reserve a Covid-19 válság gazdasági utóhatásainak megfékezésére tett erőfeszítései során példátlan mennyiségi lazítási programot indított.

Ennek eredményeként a közel nulla kamatlábak és 120 milliárd dollár értékű eszközvásárlás havonta jobb alternatívák után küldte a befektetőket, a kockázatosabb piacokra.

Ennek eredményeként a bitcoin a 2020. márciusi 4000 dollár alatti szintről 2021 áprilisára 65 000 dollár fölé emelkedett.

Eközben az altcoinok, amelyek általában a bitcoin trendjeit követik, hasonlóan megugrottak.

A Cardano is köztük volt; jelenleg több mint 7000%-kal magasabban van a március közepi mélyponthoz képest.

A Bitcoin és az ADA közötti 30 napos korreláció a Crypto Watch adatai szerint 0,85 közelében áll a nulla felett.

Simon Kim, a Hashed kripto-kockázati alap vezérigazgatója márciusban úgy nyilatkozott, hogy a 2020-2021-es kriptopiac teljesen más, mint a 2017-2018-as, megjegyezve, hogy a piac most más alapokon fut:

„Először is, a különböző DeFi projektek egyértelmű üzleti modellen alapuló értéket teremtenek. Másodszor, az intézményi befektetők aktív befektetéseinek rekordját látjuk, és végül, különböző nagy váltók, köztük nemcsak a PayPal és a Visa, hanem a nagy bankok is most jelennek meg”.

A Rekt Capital nicknéven működő piaci elemző megjegyezte, hogy az ADA-nak a heti 1,30 dolláros záróértéke felett kell zárnia ahhoz, hogy megerősítse a hosszú távú bika trendjét.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Rakesh Upadhyay szintén rámutatott, hogy egy 1,33 dollár feletti áttörés növelné a Cardano token potenciálját, hogy kiterjessze a felfelé irányuló célját 1,90 dollár felé.

„Ezzel szemben, ha az árfolyam lefelé fordul a jelenlegi szintről vagy a felső ellenállásról, és 1,20 dollár alá csúszik, az azt jelzi, hogy a medvék minden magasabb szinten folytatják az eladást. Ez az 1 dollárnál lévő kritikus támasz újratesztelését eredményezheti.”

Olvastad már? A State Street is bitcoint ajánl

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.