A Ripple hozzáférést kapott a Binance feljegyzéseihez az SEC-vel folytatott ügyében

-

A dokumentumok kritikus bizonyítékot szolgáltathatnak arra, hogy Brad Garlinghouse vezérigazgató az SEC hatáskörén kívül cselekedett.
A Ripple fintech cég és az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) között folyó ügy újabb fordulatot vett a héten, amikor a vállalat hozzáférést kapott a Binance dokumentumaihoz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sarah Netburn amerikai magisztrátusi bíró helyt adott a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse kérelmének a Binance iratainak „nemzetközi feltárására”.
A jegyzőkönyv szerint a jóváhagyás augusztus 3-án történt, míg egy duplikált kérelmet elutasítottak:

„A bíróság kommunikálni fog az ügyvédekkel a levelek kézbesítésének megszervezése érdekében” .

A Ripple ellen be nem jegyzett értékpapírok eladása miatt indított eljárás részeként az SEC azt állítja, hogy Garlinghouse több mint 357 millió XRP tokent adott el kriptokereskedési platformokon „világszerte” befektetőknek.
A Garlinghouse-t képviselő jogi csapat augusztus 2-án „az ügy szempontjából releváns és más módon nem elérhető” dokumentumokat kért a Binance Holdings Limitedtől.
A bejelentés szerint a Ripple vezérigazgatója azon jóhiszemű meggyőződése alapján kérte mindezt, hogy a Binance egyedi dokumentumokkal és információkkal rendelkezik az üggyel kapcsolatban.
A feljegyzések olyan XRP-tranzakciókra vonatkoznak, amelyeket állítólag Garlinghouse folytatott, és bizonyítékot szolgáltathatnak arra, hogy a Ripple vezetője az SEC joghatóságán kívül hajtotta végre a tranzakciókat.
A Ripple jogi csapata az 1933-as értékpapírtörvény ötödik szakaszára hivatkozott, és azt állította, hogy az állítólagos illegális XRP-eladások csak a belföldi értékesítésekre és értékpapír-ajánlatokra vonatkoznak.
Az ügyvédek kijelentették, hogy Garlinghouse XRP-eladásai „túlnyomórészt az Egyesült Államokon kívüli digitális eszközkereskedelmi platformokon” történtek, és nem tartoznak az SEC által hivatkozott törvény hatálya alá.
Júniusban Garlinghouse és Larsen beadványt nyújtott be a nemzetközi hatóságokhoz, hogy kérjenek dokumentumokat több más, nem amerikai székhelyű kriptotőzsdétől, köztük a Bitstamp, a Huobi és az Upbit tőzsdéktől.

A Ripple azzal is érvel, hogy az SEC nem szabályozhatja értékpapírként az XRP-t, mivel az egy nemzetközi és belföldi tranzakciókhoz használt csereeszköz.
Július közepén Netburn bíró engedélyezte a cégnek, hogy beidézze William Hinmant, az SEC korábbi tisztviselőjét, aki nyilvánosan kijelentette, hogy az ETH nem értékpapír.
A per 2020 decemberében kezdődött, amikor az SEC beadványt nyújtott be a Ripple ellen, amelyben azt állította, hogy Garlinghouse és a cég társalapítója, Chris Larsen „be nem jegyzett, folyamatos digitális eszköz értékpapír-értékesítést” folytatott az XRP-tokenértékesítéssel.

Olvastad már? SEC: „Satoshi Nakamoto innovációja valós”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

A grafikonok alapján az optimista kereskedők úgy vélik, akár 60%-os bitcoin árfolyam-növekedés is bekövetkezhet, ez most a 40 ezer dolláros szint elérését jelentené. A BTC egy...

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!