A London frissítés sikeres volt, a szemek a még jobban várt, ETH 2.0-val való egyesülésre szegeződnek.Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója sikeresnek nevezte a London hard forkot, hozzátéve, hogy ez még nagyobb bizalmat adott neki a ETH 2.0 láncba való közelgő egyesüléssel kapcsolatban.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bloomberg Newsnak Szingapúrból nyilatkozva Buterin azt mondta, hogy az EIP-1559 „egyértelműen a London legfontosabb része”.

A frissítés, amely néhány órával ezelőtt lépett életbe, finomított a díjgenerálási mechanizmuson, ami azt eredményezte, hogy a díjak egy része ezentúl elégetésre kerül.

A cikk írásakor már több mint 3500 ETH égett el körülbelül 9,8 millió dollár értékben a frissítés elindulása óta.

Buterin kijelentette, hogy a London frissítés sikeres bevezetése „bizonyíték arra, hogy az Ethereum ökoszisztéma képes jelentős változásokra”. Hozzátette, hogy a frissítés „határozottan magabiztosabbá tesz a fúzióval kapcsolatban”.

A hivatalos dokumentáció szerint a jelenlegi Ethereum mainnet „összeolvad” a proof-of-stake Beacon Chain-nel, ami az Ethereum proof-of-work végét jelenti.

A tervek szerint ez megelőzi a shard láncok bevezetését, és valószínűleg nem idén fog megtörténni, bár az ETH 2.0 kutatói dolgoznak azon, hogyan lehetne felgyorsítani a ütemtervet.

Az összeolvadás után az új főhálózat képes lesz okosszerződések PoS-on történő futtatására, megszüntetve az energiaigényes bányászati műveleteket, és potenciálisan 99%-kal csökkentve a hálózat energiafogyasztását.

A díjégetésen kívül a London frissítés bevezette a változó blokkméretet is, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak nagy terhelés esetén kevésbé kell olyan sokáig várniuk a tranzakciók feldolgozására a fix blokkokban.

A blokkok mostantól dinamikusan bővülhetnek vagy zsugorodhatnak a beérkező tranzakciók számának megfelelően. Buterin szerint ez nagymértékben javítja a felhasználói élményt:

„Mostantól sokkal könnyebb lesz olyan tranzakciót küldeni, amely bekerül a következő blokkba, és ez nagyon fontos a felhasználói élmény szempontjából” – tette hozzá.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A fejlemények pozitívan hatottak az Ethereum piaci hangulatára, a Forbes egy cikket közölt a frissítésről, amelyben azt állították, hogy az ETH akár a BTC-t is megelőzheti.

A cikk írásakor az Ethereum az elmúlt 24 órában 4,7%-ot emelkedett, így valamivel 2800 dollár alatt kereskedték a CoinGecko szerint.

Az ETH az elmúlt két hétben lenyűgöző, 37%-os emelkedést ért el, és idén eddig 280%-ot emelkedett.

Olvastad már? Ray Dalio szereti a Bitcoint, de továbbra is az aranyat választaná

Forrás: Cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!