A SEC beperli a Binance-t és annak vezérigazgatóját

-

Meglepő fordulat, a Binance és annak vezérigazgatója, Changpeng Zhao ellen indított pert a tőzsdefelügyelet (SEC) az amerikai értékpapír-szabályok állítólagos megsértése miatt – adta hírül a Bloomberg.

A SEC keresete azt állítja, hogy a Binance és a Zhao vezetése alatt álló társvállalatok egy sor olyan cselekményt hajtottak végre, amelyek megsértették a szövetségi értékpapír-törvényeket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Például be nem jegyzett értékpapír-kereskedelmi platformok felajánlásával, be nem jegyzett kriptoeszközök értékpapír-értékesítésével és csalással.

A szabályozó hatóság szerint a Binance tudatosan elkerülte a szabályozási felügyeletet, hogy meggazdagodjon, miközben a befektetők vagyonát kockáztatta.

Az alpereseket azzal is vádolják, hogy titokban irányították az amerikai műveleteket, és szándékosan lehetővé tették a nagy fizetőképességű amerikai ügyfeleknek, hogy megkerüljék az amerikai felhasználók blokkolására szolgáló ellenőrzéseket, és így kikerüljék az amerikai szabályozást.

A perben azt állítják, hogy a Binance több milliárd ügyfélpénzt kevert össze és használt fel olyan módon, amit legális pénzügyi cégek nem tehettek volna meg, így az amerikai befektetők pénze veszélybe került.

A kereset arra a következtetésre jutott, hogy ezek a tevékenységek több szempontból is megsértették az értékpapírtörvényt és az értékpapírtőzsdei törvényt.

A BNB-t találat éri

A Binance natív BNB tokenjének árfolyama több mint 6%-ot zuhant a hírre.

Nevezetesen, a SEC azt állítja, hogy mind a BNB, mind a BUST stablecoin be nem jegyzett értékpapír.

A nagy felhajtás közepette a CZ a Twitteren foglalkozott a kárhoztató perrel.A kriptofőnök továbbra is dacos és magabiztos a SEC jogi támadásával szemben.

Tweetjében ismét hangsúlyozta, hogy a BNB még mindig a negyedik legnagyobb érme a piaci kapitalizáció alapján, ezzel próbálva demonstrálni a cég ellenálló képességét a megpróbáltatásokkal szemben.

Azt is hozzátette, hogy a Binance csapata azon dolgozik, hogy biztosítsa a rendszer stabilitását, beleértve a kivonások és befizetések folyamatait is.

Választ fogunk kiadni, amint látjuk a panaszt. Még nem láttuk. A média előbb kapja meg az infót, mint mi – pontosított továbbá CZ, jelezve, hogy a per híre még a Binance csapata előtt eljutott a médiához.

Üzenete egy ima emojival zárult, ami reményteljes kilátásokra utalt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

További jogi problémák

A SEC per egy újabb szabályozó szerv fellépését jelenti a kriptogazdasági óriás ellen, miután márciusban az amerikai Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is hasonlóan járt el.

A CFTC azzal vádolta a Binance-t és vezérigazgatóját, hogy illegális tőzsdét működtetnek „látszat” megfelelőségi programmal, azzal vádolva őket, hogy szándékosan kijátsszák az amerikai törvényeket kereskedelmi haszonszerzés céljából.


Olvastad már? Hogyan esett 5 éves mélypontra az Ethereum a tőzsdéken?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!