Az Ethereum elérheti a 11.800 dollárt?

-

A VanEck nemzetközi befektetési alapkezelő azt jósolja, hogy az Ethereum árfolyama 2030-ra eléri a 11 800 dollárt, és az ETH az amerikai államkötvények versenytársává válik.

A VanEck 12%-kal diszkontálták az Ethereumot, hogy kiszámítsák az értékét jelenlegi dollárban, és megállapították, hogy az alapesetben a diszkontált ár ma 5359,71 dollár.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezt Matthew Sigel, a digitális eszközökért felelős vezető és Patrick Bush, a digitális eszközökkel foglalkozó kutatás vezető befektetési elemzője írta jelentésében.

A jelentésben a VanEck bemutatja elemzésének eredményeit, és egyértelmű értékelési módszertant kínál az Ethereumra, figyelembe véve a tranzakciós díjakat, a MEV-et és a „security as a service”-t.

Emellett értékeli a piaci részesedést a kulcsfontosságú ágazatokban, és megvizsgálja az Ethereum értéktárolóként való potenciálját a feltörekvő kriptopénzpiacon.

A VanEck előrejelzése szerint 2030-ra az ETH hálózatból származó bevételek az évi 2,6 milliárd dolláros átlagról 51 milliárd dollárra nőhetnek.

Ez azon a feltételezésen alapul, hogy az ETH az intelligens szerződéses protokollok piacának 70%-át uralja.

A VanEck kutatóinak alapesete szerint az Ethereum 51 milliárd dolláros bevételt termelne a 2030. április 30-án záruló pénzügyi évben.

Ebből az összegből levonja az 1%-ot az érvényesítői díjra és a 15%-ot a globális adókulcsra, így az Ethereum 42,90 milliárd dolláros pénzforgalmat kap.

Így jut el a 2030-as alapesetre vonatkozó 11 848 dolláros tokenenkénti árcélhoz. Ezt az ETH közelmúltbeli bétájából levezetett 12%-os tőkeköltséggel diszkontálja az 5300 dolláros jelenlegi árra.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az Ethereum gazdasági fordulatot láthat

Az Ethereum EIP-4844, gyakran „proto-danksharding”-ként ismert EIP fő célja az Ethereum skálázhatóságának növelése.

A tervek szerint a Deneb-Cancun frissítés során kerül bevezetésre, amely a tervek szerint 2023 harmadik negyedévének második felében vagy negyedik negyedévének első negyedévében fog megtörténni.

Az IntoTheBlock szerint az EIP-4844 bevezetése várhatóan drasztikusan csökkenti az Ethereum Layer 2 megoldások használatával járó költségeket, amelyek az előrejelzések szerint legalább 10-szer, de akár 100-szor alacsonyabbak is lehetnek.

Bár az L2 megoldások díjcsökkentése miatt rövid távon csökkenhet az ETH-égetés, az Ethereum teljes gazdasági tevékenységének fejlődése középtávon várhatóan nagyobb értékfelhalmozódást eredményez majd.


Olvastad már? Hogyan esett 5 éves mélypontra az Ethereum a tőzsdéken?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!