Az Ethereum elérheti a 11.800 dollárt?

-

A VanEck nemzetközi befektetési alapkezelő azt jósolja, hogy az Ethereum árfolyama 2030-ra eléri a 11 800 dollárt, és az ETH az amerikai államkötvények versenytársává válik.

A VanEck 12%-kal diszkontálták az Ethereumot, hogy kiszámítsák az értékét jelenlegi dollárban, és megállapították, hogy az alapesetben a diszkontált ár ma 5359,71 dollár.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezt Matthew Sigel, a digitális eszközökért felelős vezető és Patrick Bush, a digitális eszközökkel foglalkozó kutatás vezető befektetési elemzője írta jelentésében.

A jelentésben a VanEck bemutatja elemzésének eredményeit, és egyértelmű értékelési módszertant kínál az Ethereumra, figyelembe véve a tranzakciós díjakat, a MEV-et és a „security as a service”-t.

Emellett értékeli a piaci részesedést a kulcsfontosságú ágazatokban, és megvizsgálja az Ethereum értéktárolóként való potenciálját a feltörekvő kriptopénzpiacon.

A VanEck előrejelzése szerint 2030-ra az ETH hálózatból származó bevételek az évi 2,6 milliárd dolláros átlagról 51 milliárd dollárra nőhetnek.

Ez azon a feltételezésen alapul, hogy az ETH az intelligens szerződéses protokollok piacának 70%-át uralja.

A VanEck kutatóinak alapesete szerint az Ethereum 51 milliárd dolláros bevételt termelne a 2030. április 30-án záruló pénzügyi évben.

Ebből az összegből levonja az 1%-ot az érvényesítői díjra és a 15%-ot a globális adókulcsra, így az Ethereum 42,90 milliárd dolláros pénzforgalmat kap.

Így jut el a 2030-as alapesetre vonatkozó 11 848 dolláros tokenenkénti árcélhoz. Ezt az ETH közelmúltbeli bétájából levezetett 12%-os tőkeköltséggel diszkontálja az 5300 dolláros jelenlegi árra.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az Ethereum gazdasági fordulatot láthat

Az Ethereum EIP-4844, gyakran „proto-danksharding”-ként ismert EIP fő célja az Ethereum skálázhatóságának növelése.

A tervek szerint a Deneb-Cancun frissítés során kerül bevezetésre, amely a tervek szerint 2023 harmadik negyedévének második felében vagy negyedik negyedévének első negyedévében fog megtörténni.

Az IntoTheBlock szerint az EIP-4844 bevezetése várhatóan drasztikusan csökkenti az Ethereum Layer 2 megoldások használatával járó költségeket, amelyek az előrejelzések szerint legalább 10-szer, de akár 100-szor alacsonyabbak is lehetnek.

Bár az L2 megoldások díjcsökkentése miatt rövid távon csökkenhet az ETH-égetés, az Ethereum teljes gazdasági tevékenységének fejlődése középtávon várhatóan nagyobb értékfelhalmozódást eredményez majd.


Olvastad már? Hogyan esett 5 éves mélypontra az Ethereum a tőzsdéken?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!