A Ripple vezetősége megkérdőjelezte a tőzsdefelügyelet hozzáértését

-

Stuart Alderoty, a Ripple jogi vezetője nemrégiben azzal korbácsolta fel a hangulatot a kriptoközösségben, hogy elmondta, a SEC több vezető tisztviselője elhagyná a felügyeletet az elnök, Gary Gensler inkompetenciája miatt.

A pletykák szerint a hivatal berkein belül nem teljes az egyetértés a kriptoipar szabályozásának a kérdésében, ezért számos tisztviselő a felmondását fontolgatja, hogy az USA jogi cégeinél keressenek új állást.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek az oka pedig az lehet, hogy Gensler vezetése alatt a felügyelet több jogi pert is elvesztett, amelyek jelentős vereségnek számítanak.

Alderoty szerint most az a kérdés, hogy a SEC saját jogi csapata egyáltalán tette-e javaslatokat Gensler számára a lehetséges változtatásokról, mielőtt a tömeges felmondás esélye szóba jött, rávilágítva a szervezeten belüli problémák nagyságrendjére, és arra, hogy ez milyen fényt vet Gensler vezetői teljesítményére.

Nem ez az első alkalom, amikor Alderoty nyíltan megkérdőjelezi Gensler alkalmasságát a feladatára.

Korábban is elmondta már, hogy Gensler vezetése alatt folyamatosan észlelhető a feszültségek növekedése a felügyeleten belül, és a mostani megjegyzése a felmondások pletykáiról szintén ezt jelzik, Gensler hitelességének a csökkenésével együtt.

Alderoty ráadásul nincs egyedül ezzel a nézetével, egy másik jogász, Bill Morgan is nagyon hasonlóan vélekedik, és elmondta, a SEC hozzáállása a kriptoszabályozához, és Gensler tevékenysége a digitális eszközök terén számos kívánnivalót hagy maga után.

Gensler nagyobb költségvetést akar kiharcolni a felügyelet számára, ezzel pedig a hírlapok címoldalára került.

Elmondása alapján erre az évre a SEC számára 2,4 milliárd dollárra lenne szükség, valamint 170 fővel kellene bővíteni az állományt, kifejezetten a kriptoeszközökkel foglalkozó és a kiberbiztonsági részleg esetén.

Gensler a saját elmondása alapján elkötelezett a kriptoipar szabályozása mellett, még ha a pletykák esetleg mást is állítanak.

Alderoty szerint Genles tevékenysége tele van ellentmondásokkal, ráadásul olyan esetről is tudunk, amikor a keze alá tartozó tisztviselők hazudtak a bíróságon.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ráadásul Gensler kapcsolata az FTX tőzsdéhez és Jeffrey Upstein-hez tovább bonyolítják az összképet.

A 2024-es amerikai elnökválasztás után Gensler vélhetően tovább folytatná a munkát, de Alderoty szerint az a kérdés, hogy egyáltalán ki alkalmazná?

A SEC szervezetén belül erősödő feszültségek miatt most úgy tűnik, a felügyelet felmondási hullámmal nézhet szembe, és a kriptoipar kíváncsian várja, hogyan alakulnak az események az elkövetkező időszakban.

Olvastad már? A Dogecoin (DOGE) már nincs a top 10 kriptovaluta között

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!