A Ripple vezető ügyvédje: „Nem minden út vezet a SEC-hez”

-

A Twitteren nemrégiben közzétett oktatóvideóban Stuart Alderoty, a Ripple vezető jogásza igyekezett tisztázni az értékpapírok, a befektetési szerződések és a digitális eszközök közötti bonyolult összefüggéseket.

Alderoty ezeket a kapcsolatokat a narancsligetekhez, a whiskey-hordókhoz és a telefonfülkékhez hasonlította, hangsúlyozva, hogy ezek a tárgyak önmagukban nem értékpapírok.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ha azonban befektetési szerződésekbe kötik őket a nyereség ígéretével, ezek a látszólag hétköznapi tárgyak potenciálisan értékpapírnak minősülhetnek.

Ezt az analógiát használták a kriptovaluták természetének és az értékpapírjoghoz való viszonyuknak a magyarázatára.

Alderoty a továbbiakban a befektetési szerződéseket olyan megállapodásokként írta le, amelyekben az egyik fél pénzügyi hozam ígéretével és a befektetés értékének növelésével kapcsolatos felelősséggel ad el egy másik félnek.

Magyarázatában a Ripple ügyvédje jelezte, hogy befektetési szerződést lehet létrehozni olyan eszközökből, mint például a narancsliget, de ez a szerződés a nyereségesség biztosítására vonatkozó kötelezettségvállalással együtt értékpapírrá teheti a szerződést.

Ugyanez a logika érvényes a digitális tokenekre is – mondta Alderoty, hangsúlyozva, hogy ezek a tokenek önmagukban egyszerűen árucikkek vagy virtuális valuták, nem pedig „digitális eszközértékpapírok”.

A Ripple ügyvédje célba vett bizonyos személyeket, akiket a videóban Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnökének képe ábrázol, azzal vádolva őket, hogy szándékosan zavart keltenek a digitális tokenek státuszával kapcsolatban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Alderoty azzal érvelt, hogy a SEC csak az értékpapírokra rendelkezik hatáskörrel, az olyan árucikkekre, mint a narancsligetek vagy a digitális tokenek, nem, és úgy jellemezte a hivatal álláspontját, hogy megpróbál ellenőrzést érvényesíteni a hatáskörén kívül eső területeken.

Következtetésében Alderoty azt állította, hogy bár a fogyasztóvédelem alapvető fontosságú, nem teszi szükségessé a SEC joghatóságát minden esetben.

„Politikai hatalmi játszmának” nevezte az ilyen hatáskör igénylését ott, ahol az nem létezik.

Ezzel a kijelentésével Alderoty közvetlen kritikát fogalmazott meg a SEC kriptovaluták folyamatos vizsgálatával kapcsolatban, és a videót ezzel a sorral zárta,

„Nem minden út vezet a SEC-hez”.

Ez a narratíva összefoglalja a kriptoiparon belüli szélesebb körű vitát arról, hogy miként, vagy egyáltalán kell-e szabályozni a digitális eszközöket.


Olvastad már? A hihetetlen 30.000 dolláros Bitcoin árszint

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!