A Ripple szerint gyanús, hogy a SEC képtelen megfelelően dolgozni Gensler vezetése alatt

-

A Ripple jogi igazgatója, Stuart Alderoty nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy Gary Gensler vezetése alatt a SEC számtalan önkényes intézkedést hajtott végre a bírósági esetei során, és így egy nagyon aggasztó út rajzolódik ki az általa vezetett SEC számra.

A tőzsdefelügyelet az elmúlt időszakban sorozatos veszteségeket szenvedett a bíróságon, így Gensler vezetése egyelőre nem diadalmenet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Ripple idén júliusban aratott részleges győzelmet a hatósággal szemben, az XRP tokenek értékesítésének a kérdésében.

Alderoty szerint viszont a hatóság álláspontja, az események lezajlása nagyon aggasztó képet fest a SEC szándékairól, amely Gensler vezetése alatt mintha elhatározta volna, hogy nem akarja betartani a rá vonatkozó törvényeket.

Gensler elnöksége alatt több esetben is önkényes, kérdéses intézkedéseket hajtott végre a SEC, amely problémákat okozhat az intézmény megítélésében.

Nem a Ripple az egyetlen vállalkozás, amely miatt főhet a hatóság feje, a Gryscale bitcoin ETF-je ügyében is számára kedvezőtlen ítélet született.

Ráadásul a SEC nemrégiben a céges részvény-visszavásárlások terén szintén elvesztett egy ügyet, még október végén, mivel a bíróság szerint az általuk kialakított szabályzat mondvacsinált indokokon alapul, és mindennemű indoklást, alátámasztást nélkülöz.

A bírósági eljárás során a SEC lehetőséget kapott, hogy bemutassa a döntéshozási folyamatait, és részletesen megossza, hogy hogyan értékelik az adataikat, milyen módon alapozzák meg a döntéseiket.

Ezt a pert a SEC ellen amerikai vállalkozások és ipari, kereskedelmi egyesületek indították, mivel a hatóság előírta, hogy a vállalatoknak napi szinten jelenteniük kell a céges részvény-visszavásárlásokat, ezt negyedévente be kell vallani a hatóágnak, és meg is kell indokolni, hogy miért döntöttek így, miért akarják visszavásárolni a saját papírjaikat.

Analisa Torres bíró október 25-én ejtette a vádakat a Ripple ügyvezetője, Brad Garlinghouse, és az elnöke, Chris Larsen ellen a SEC által a Ripple ellen indított perben.

Emellett az XRP tokenek intézményi értékesítése ügyében is új fejleményekről lehet beszámolni, a bíróság mindkét féltől egy részletes beszámolót vár, amely a vádakat illetve a védelem pontjait foglalná össze.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A lakossági token-értékesítés terén idén júliusban döntött a bíróság a Ripple mellett, így a SEC ebben a kérdésben is vereséget szenvedett.

Olvastad már? A legújabb Web3 projekt, a Meme Kombat elteheti láb alól a PEPE tokent

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!