A Ripple szerint gyanús, hogy a SEC képtelen megfelelően dolgozni Gensler vezetése alatt

-

A Ripple jogi igazgatója, Stuart Alderoty nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy Gary Gensler vezetése alatt a SEC számtalan önkényes intézkedést hajtott végre a bírósági esetei során, és így egy nagyon aggasztó út rajzolódik ki az általa vezetett SEC számra.

A tőzsdefelügyelet az elmúlt időszakban sorozatos veszteségeket szenvedett a bíróságon, így Gensler vezetése egyelőre nem diadalmenet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Ripple idén júliusban aratott részleges győzelmet a hatósággal szemben, az XRP tokenek értékesítésének a kérdésében.

Alderoty szerint viszont a hatóság álláspontja, az események lezajlása nagyon aggasztó képet fest a SEC szándékairól, amely Gensler vezetése alatt mintha elhatározta volna, hogy nem akarja betartani a rá vonatkozó törvényeket.

Gensler elnöksége alatt több esetben is önkényes, kérdéses intézkedéseket hajtott végre a SEC, amely problémákat okozhat az intézmény megítélésében.

Nem a Ripple az egyetlen vállalkozás, amely miatt főhet a hatóság feje, a Gryscale bitcoin ETF-je ügyében is számára kedvezőtlen ítélet született.

Ráadásul a SEC nemrégiben a céges részvény-visszavásárlások terén szintén elvesztett egy ügyet, még október végén, mivel a bíróság szerint az általuk kialakított szabályzat mondvacsinált indokokon alapul, és mindennemű indoklást, alátámasztást nélkülöz.

A bírósági eljárás során a SEC lehetőséget kapott, hogy bemutassa a döntéshozási folyamatait, és részletesen megossza, hogy hogyan értékelik az adataikat, milyen módon alapozzák meg a döntéseiket.

Ezt a pert a SEC ellen amerikai vállalkozások és ipari, kereskedelmi egyesületek indították, mivel a hatóság előírta, hogy a vállalatoknak napi szinten jelenteniük kell a céges részvény-visszavásárlásokat, ezt negyedévente be kell vallani a hatóágnak, és meg is kell indokolni, hogy miért döntöttek így, miért akarják visszavásárolni a saját papírjaikat.

Analisa Torres bíró október 25-én ejtette a vádakat a Ripple ügyvezetője, Brad Garlinghouse, és az elnöke, Chris Larsen ellen a SEC által a Ripple ellen indított perben.

Emellett az XRP tokenek intézményi értékesítése ügyében is új fejleményekről lehet beszámolni, a bíróság mindkét féltől egy részletes beszámolót vár, amely a vádakat illetve a védelem pontjait foglalná össze.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A lakossági token-értékesítés terén idén júliusban döntött a bíróság a Ripple mellett, így a SEC ebben a kérdésben is vereséget szenvedett.

Olvastad már? A legújabb Web3 projekt, a Meme Kombat elteheti láb alól a PEPE tokent

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!