Jövőre ismét lehet kriptopénzt venni a Paypal-tól az Egyesült Királyságban

-

A fizetési szolgáltató nemrégiben felfüggesztette a kriptopénz-eladást a szigetországban, most viszont bejelentették, hogy az FCA, a Financial Conduct Authority, az angol pénzügyi hatóság megadta számukra a szükséges engedélyeket, így 2024-ben újraindítják ezt a szolgáltatásukat.

A Paypal az FCA saját honlapján is listázva van, mint engedéllyel rendelkező pénzváltó, amely jogosult arra, hogy bizonyos kriptopénzeket árusítson, és ezekhez kapcsolódó szolgáltatást nyújtson.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Királyságban a közelmúltban több nagy változás is történt a kriptoipari szabályozás terén, és alig pár napja jelent meg az Államkincstár által kidolgozott jogi keretrendszer, amely a kriptoipar jövőbeni szabályozási kérdéseivel foglalkozik.

A kiadott dokumentumban az Államkincstár részletesen kifejtette, hogy milyen törvények vonatkoznának a kriptoeszközök kibocsátására, milyen bejelentési kötelezettségeknek kell megfelelni, és, hogy milyen feltételek mellett működhetnek a kriptotőzsdék.

A tervek alapján minden vállalkozásnak, amely kriptoeszközökkel akar foglalkozni, be kell szereznie az FCA ehhez kiadott engedélyét, és meg kell felelnie a személyazonosítási, pénzmosás-elleni jogszabályoknak.

Az FCA és az Államkincstár egy másik dokumentumot is kiadott, amely a stablecoinokal foglalkozik.

Ebben arra kötelezik a pénzügy szolgáltatókat, a stablecoin-kibocsátókat, hogy amennyiben kriptoeszközökkel is dolgoznak, akkor is be kell tartaniuk az Egyesült Királyság minden pénzügyi jogszabályát.

A Paypal vélhetően pontosan azért függesztette fel a kriptovásárlás lehetőségét az angliaiak számára még augusztusban, mert tudott róla, hogy ilyen törvénymódosításra lehet számítani.

A kriptoipar szereplői, a többi vállalkozás számos különböző stratégiát követ, amellyel ezekre a kihívásokra próbálnak reagálni, felelni.

Van, amely csak leállította az új felhasználók, ügyfelek regisztrációját, de olyan vállalkozásról is tudunk, amely teljes mértékben kivonult a helyi piacról.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Paypal esetében is előfordulhat, hogy mivel nagy mértékben változnak a szabályok, esetleg az új felhasználók csatlakozását is fel kell majd függeszteniük egy időre.

Emellett annak is nagy a valószínűsége, hogy az eddig megszokott üzletmenet helyett új megoldásokat kell majd bevezetniük, hogy az új jogszabályi környezetben is működni tudjanak, megfelelve az elvárásoknak.

Olvastad már? A legújabb Web3 projekt, a Meme Kombat elteheti láb alól a PEPE tokent

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!