Jövőre ismét lehet kriptopénzt venni a Paypal-tól az Egyesült Királyságban

-

A fizetési szolgáltató nemrégiben felfüggesztette a kriptopénz-eladást a szigetországban, most viszont bejelentették, hogy az FCA, a Financial Conduct Authority, az angol pénzügyi hatóság megadta számukra a szükséges engedélyeket, így 2024-ben újraindítják ezt a szolgáltatásukat.

A Paypal az FCA saját honlapján is listázva van, mint engedéllyel rendelkező pénzváltó, amely jogosult arra, hogy bizonyos kriptopénzeket árusítson, és ezekhez kapcsolódó szolgáltatást nyújtson.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Királyságban a közelmúltban több nagy változás is történt a kriptoipari szabályozás terén, és alig pár napja jelent meg az Államkincstár által kidolgozott jogi keretrendszer, amely a kriptoipar jövőbeni szabályozási kérdéseivel foglalkozik.

A kiadott dokumentumban az Államkincstár részletesen kifejtette, hogy milyen törvények vonatkoznának a kriptoeszközök kibocsátására, milyen bejelentési kötelezettségeknek kell megfelelni, és, hogy milyen feltételek mellett működhetnek a kriptotőzsdék.

A tervek alapján minden vállalkozásnak, amely kriptoeszközökkel akar foglalkozni, be kell szereznie az FCA ehhez kiadott engedélyét, és meg kell felelnie a személyazonosítási, pénzmosás-elleni jogszabályoknak.

Az FCA és az Államkincstár egy másik dokumentumot is kiadott, amely a stablecoinokal foglalkozik.

Ebben arra kötelezik a pénzügy szolgáltatókat, a stablecoin-kibocsátókat, hogy amennyiben kriptoeszközökkel is dolgoznak, akkor is be kell tartaniuk az Egyesült Királyság minden pénzügyi jogszabályát.

A Paypal vélhetően pontosan azért függesztette fel a kriptovásárlás lehetőségét az angliaiak számára még augusztusban, mert tudott róla, hogy ilyen törvénymódosításra lehet számítani.

A kriptoipar szereplői, a többi vállalkozás számos különböző stratégiát követ, amellyel ezekre a kihívásokra próbálnak reagálni, felelni.

Van, amely csak leállította az új felhasználók, ügyfelek regisztrációját, de olyan vállalkozásról is tudunk, amely teljes mértékben kivonult a helyi piacról.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Paypal esetében is előfordulhat, hogy mivel nagy mértékben változnak a szabályok, esetleg az új felhasználók csatlakozását is fel kell majd függeszteniük egy időre.

Emellett annak is nagy a valószínűsége, hogy az eddig megszokott üzletmenet helyett új megoldásokat kell majd bevezetniük, hogy az új jogszabályi környezetben is működni tudjanak, megfelelve az elvárásoknak.

Olvastad már? A legújabb Web3 projekt, a Meme Kombat elteheti láb alól a PEPE tokent

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!