A Ripple szerint a SEC fegyverként használja a jogszabályi káoszt a kriptoipar ellen

-

Brad Garlinghouse, a Ripple ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy szerintük a SEC tudatosan dolgozik a kriptoipar ellen, mégpedig a letisztázatlan jogszabályokat kihasználva.

Ezzel viszont az egész iparágban káoszt generál. Garlinghouse ezeknek az állításoknak az alátámasztására az úgynevezett Hinman-dokumentumokat használja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezek az iratok 2018-ban lezajlott belső megbeszélések anyagát tartalmazzák, amelyekből kiderül, hogy a hatóság nem rendelkezik egységes nézőponttal a kriptopénzeket illetően.

Emiatt pedig azzal a ténnyel sem tudnak mit kezdeni, hogy egyes tokeneket értékpapírként lehet meghatározni.

Stuart Alderoty, a Ripple jogi vezetője szerint Hinman több tanácsadási kísérletet is visszautasított, és olyan nézeteket erőltetett, amelyek ellentmondanak a jelenleg érvényben lévő Howey-teszttel, felnagyítják a szabályozási hiányosságokat, és csak az összevisszaságot növelik az iparágban.

Garlinghouse szerint elképesztő, hogy az egyértelmű szabályok ellenére, és a teszteket övező visszásságok dacára is a hatóság úgy döntött, hogy mindenképpen kontrollálni akarja az iparágat, még ha ezzel a jelenlegi káoszt is idézi elő.

Az ügyvezető szerint a SEC tulajdonképpen fegyverként használja ezeket a bizonytalanságokat, ezek segítségével alkalmaz kényszert a vállalatok ellen, és ez alapján indították el a Ripple ellen is a jelenleg folyó jogi eljárást.

Garlinghouse nem először kritizálja a SEC hozzáállását. A Coinbase és a Binance ellen indított pereket pedig csak figyelemelterelésnek nevezte, hogy a közvélemény ne firtassa túlságosan, hogy a SEC milyen szerepet játszhatott az FTX tőzsde bedőlésében.

A Ripple ellen 2020 decemberében indított pert a SEC, 1,3 milliárdos kártérítést követelve.

A vádak alapján a cég regisztrálatlan értékpapírként adta el az XRP tokeneket a befektetőknek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A cég vezetőinek a becslése alapján mire a per véget ér, a jogi költségek elérhetik a 200 millió dollárt.

Ez az ügy viszont kiemelt fontosságúnak számít a kriptoipar szempontjából, hiszen ha a SEC nyer, akkor ez alapján jóval több vizsgálatra és eljárásra számíthatnak az iparág szereplői.

Olvastad már? A Bitcoin ár a 26.000 dolláros „gyorsítási” zónát célozza meg

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!