A Ripple szerint a SEC fegyverként használja a jogszabályi káoszt a kriptoipar ellen

-

Brad Garlinghouse, a Ripple ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy szerintük a SEC tudatosan dolgozik a kriptoipar ellen, mégpedig a letisztázatlan jogszabályokat kihasználva.

Ezzel viszont az egész iparágban káoszt generál. Garlinghouse ezeknek az állításoknak az alátámasztására az úgynevezett Hinman-dokumentumokat használja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezek az iratok 2018-ban lezajlott belső megbeszélések anyagát tartalmazzák, amelyekből kiderül, hogy a hatóság nem rendelkezik egységes nézőponttal a kriptopénzeket illetően.

Emiatt pedig azzal a ténnyel sem tudnak mit kezdeni, hogy egyes tokeneket értékpapírként lehet meghatározni.

Stuart Alderoty, a Ripple jogi vezetője szerint Hinman több tanácsadási kísérletet is visszautasított, és olyan nézeteket erőltetett, amelyek ellentmondanak a jelenleg érvényben lévő Howey-teszttel, felnagyítják a szabályozási hiányosságokat, és csak az összevisszaságot növelik az iparágban.

Garlinghouse szerint elképesztő, hogy az egyértelmű szabályok ellenére, és a teszteket övező visszásságok dacára is a hatóság úgy döntött, hogy mindenképpen kontrollálni akarja az iparágat, még ha ezzel a jelenlegi káoszt is idézi elő.

Az ügyvezető szerint a SEC tulajdonképpen fegyverként használja ezeket a bizonytalanságokat, ezek segítségével alkalmaz kényszert a vállalatok ellen, és ez alapján indították el a Ripple ellen is a jelenleg folyó jogi eljárást.

Garlinghouse nem először kritizálja a SEC hozzáállását. A Coinbase és a Binance ellen indított pereket pedig csak figyelemelterelésnek nevezte, hogy a közvélemény ne firtassa túlságosan, hogy a SEC milyen szerepet játszhatott az FTX tőzsde bedőlésében.

A Ripple ellen 2020 decemberében indított pert a SEC, 1,3 milliárdos kártérítést követelve.

A vádak alapján a cég regisztrálatlan értékpapírként adta el az XRP tokeneket a befektetőknek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A cég vezetőinek a becslése alapján mire a per véget ér, a jogi költségek elérhetik a 200 millió dollárt.

Ez az ügy viszont kiemelt fontosságúnak számít a kriptoipar szempontjából, hiszen ha a SEC nyer, akkor ez alapján jóval több vizsgálatra és eljárásra számíthatnak az iparág szereplői.

Olvastad már? A Bitcoin ár a 26.000 dolláros „gyorsítási” zónát célozza meg

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!