Kivonul a Binance a holland kriptopiacról

-

A népszerű kriptotőzsde a Binance bejelentette, hogy a hollandiai üzletágát teljesen felszámolja, és a felhasználókat arra kérte, hogy mielőbb utalják ki a tőzsdén lévő pénzüket külső tárcába.

A tőzsde nem tudta megszerezni a helyi működéshez szükséges engedélyeket, így inkább a továbbállás mellett döntöttek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bejelentés napjától kezdve már nem regisztrálhatnak holland felhasználók a platformra, és július 17-től a jelenlegiek sem tudnak majd kereskedni, csak kiutalást kezdeményezni. Sem a vásárlás, sem a befizetés nem lesz lehetséges a kereskedés tiltása mellett.

A tőzsde elmondása alapján számos alternatív megoldást tanulmányoztak, hogy hogyan tudnák kiszolgálni a hollandiai felhasználóikat.

A kutatás ellenére sem tudják viszont megoldani, hogy regisztrációt kapjanak a digitális eszközökkel való kereskedésre.

A tőzsde levélben küldi meg az értesítést a hollandiai felhasználóknak, hogy pontosan mit kell tenniük, melyek a következő lépések a fiókok ügében.

Tavaly áprilisban a tőzsde 3 millió eurós büntetést kapott a holland hatóságoktól, mivel megfelelő engedélyek s regisztráció nélkül szolgálta ki a holland lakosokat a platformján.

Az ország központi bankja akkor úgy nyilatkozott, hogy a hollandiai üzletág forgalma milliárdokra tehető, ezért döntöttek ilyen magas büntetési összeg mellett.


Kapcsolodó: A Binance hatalmas 1,25 milliárd dolláros USDT swapot hajt végre


A tőzsde a bejelentésében határozottan kiemelte, hogy mindenben megfelelnek az európai pénzmosás elleni, és terrorfinanszírozás elleni előírásoknak.

A Binance több országban, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Lengyelország, Svédország és Litvánia esetében is regisztrációért folyamodott, és ezzel is azt akarja mutatni, hogy követi az európai törvényeket.

Cipruson nemrégiben röppent fel a hír, hogy a Binance ott is bajba kerülhetett.

A helyi tőzsdefelügyelet honlapján megjelent a hír, hogy a tőzsde esetében elindult a folyamat az engedélyei visszavonása ügyében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Akkor a tőzsde úgy nyilatkozott, hogy a hamarosan hatályba lépő, MiCA néven futó európai kriptopiaci szabályozásnak való megfelelésért fog dolgozni a következő 18 hónapban, így inkább a tágabb értelemben vett európai piacokra fókuszálnának, a helyi piacokkal szemben.

Olvastad már? A Bakkt három jelentős kriptovalutát töröl

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!