Kivonul a Binance a holland kriptopiacról

-

A népszerű kriptotőzsde a Binance bejelentette, hogy a hollandiai üzletágát teljesen felszámolja, és a felhasználókat arra kérte, hogy mielőbb utalják ki a tőzsdén lévő pénzüket külső tárcába.

A tőzsde nem tudta megszerezni a helyi működéshez szükséges engedélyeket, így inkább a továbbállás mellett döntöttek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bejelentés napjától kezdve már nem regisztrálhatnak holland felhasználók a platformra, és július 17-től a jelenlegiek sem tudnak majd kereskedni, csak kiutalást kezdeményezni. Sem a vásárlás, sem a befizetés nem lesz lehetséges a kereskedés tiltása mellett.

A tőzsde elmondása alapján számos alternatív megoldást tanulmányoztak, hogy hogyan tudnák kiszolgálni a hollandiai felhasználóikat.

A kutatás ellenére sem tudják viszont megoldani, hogy regisztrációt kapjanak a digitális eszközökkel való kereskedésre.

A tőzsde levélben küldi meg az értesítést a hollandiai felhasználóknak, hogy pontosan mit kell tenniük, melyek a következő lépések a fiókok ügében.

Tavaly áprilisban a tőzsde 3 millió eurós büntetést kapott a holland hatóságoktól, mivel megfelelő engedélyek s regisztráció nélkül szolgálta ki a holland lakosokat a platformján.

Az ország központi bankja akkor úgy nyilatkozott, hogy a hollandiai üzletág forgalma milliárdokra tehető, ezért döntöttek ilyen magas büntetési összeg mellett.


Kapcsolodó: A Binance hatalmas 1,25 milliárd dolláros USDT swapot hajt végre


A tőzsde a bejelentésében határozottan kiemelte, hogy mindenben megfelelnek az európai pénzmosás elleni, és terrorfinanszírozás elleni előírásoknak.

A Binance több országban, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Lengyelország, Svédország és Litvánia esetében is regisztrációért folyamodott, és ezzel is azt akarja mutatni, hogy követi az európai törvényeket.

Cipruson nemrégiben röppent fel a hír, hogy a Binance ott is bajba kerülhetett.

A helyi tőzsdefelügyelet honlapján megjelent a hír, hogy a tőzsde esetében elindult a folyamat az engedélyei visszavonása ügyében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Akkor a tőzsde úgy nyilatkozott, hogy a hamarosan hatályba lépő, MiCA néven futó európai kriptopiaci szabályozásnak való megfelelésért fog dolgozni a következő 18 hónapban, így inkább a tágabb értelemben vett európai piacokra fókuszálnának, a helyi piacokkal szemben.

Olvastad már? A Bakkt három jelentős kriptovalutát töröl

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!