A Bakkt három jelentős kriptovalutát töröl

-

A New York-i digitális eszközök platformja, a Bakkt úgy döntött, hogy eltávolít három jelentős kriptovalutát, nevezetesen a Solanát (SOL), a Polygont (MATIC) és a Cardanót (ADA).

Azonban ez a lépés az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) által a Binance és a Coinbase kriptotőzsdék ellen indított per és az új szabályozási fejlemények válaszaként történt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az SEC vádjai szerint a Solana SOL-t, a Polygon MATIC-ot és a Cardano ADA-t értékpapíroknak minősítették, amelyre a Bakkt előrelátó intézkedést hozott.

Megfelelési szempontú megközelítés és a tőzsdéről való törlési folyamat

A Bakktot eredetileg az Intercontinental Exchange (ICE) indította el 2018-ban, és az új szabályozási követelményekre való tekintettel megfelelési szempontú megközelítést választott.

Az Apex Crypto kereskedési infrastruktúra szolgáltató felvásárlása után a Bakkt bővítette kriptovaluta kínálatát, de óvatos maradt a szabályozási aggályok miatt.

A due diligence folyamat során a Bakkt előírta az Apex Crypto számára hét token eltávolítását, ideértve a Terrát és a ZCash-t is.

Az akvizíció után a Bakkt további két tokent, az Algorandot és a Decentraland MANA-ját is eltávolította az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet által a Bittrex ellen indított per miatt.

A platform májusban további 25 tokent távolított el a maradék 36 közül, az ongoing coin listing felülvizsgálati folyamatára hivatkozva.

Az ellenséges kriptopénz környezet navigálása

A Solana, a Polygon és a Cardano eltávolítása tükrözi a növekvően ellenséges szabályozási környezetet az Egyesült Államokban, ahol a vállalatok az SEC határozott végrehajtási intézkedéseivel küzdenek.

A Bakkt döntése a kriptovaluta kínálatának csökkentésére az iparágban zajló szabályozási környezet változásához való alkalmazkodás és további tisztánlátás reményében történt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Annak ellenére, hogy eltávolították a kriptovalutákat, a Bakkt még mindig nyolc másik kriptovalutát kínál, ideértve a Bitcoin-t, Ethereumo-t, Dogecoin-t, Litecoin-t, USDC-t és Shiba Inut.

A cég elkötelezett a szabályozási keretek közötti működés mellett, de hangsúlyozza a tisztánlátást biztosító irányelvek szükségességét a szabályozóktól.

A Bakkt vezérigazgatója, Gavin Michael elismeri a szabályozási bizonytalanság okozta kihívásokat, és azt állítja:

„Az rendben van, hogy megmondják, hol nem állhatok, de azt is meg kell mondaniuk, hogyan működjek”

A Bakkt által történt Solana, Polygon és Cardano eltávolítás, valamint az hasonló intézkedések más kereskedelmi platformok által, nemcsak az érintett tokenek likviditását érinti, hanem hangsúlyozza a kriptopénz iparágban átfogó szabályozás szükségességét.

A szabályozási környezet alakulásával az iparág szereplői figyelemmel kísérik a fejleményeket, és alkalmazkodnak működésükkel a szabályozási előírásokhoz.

A Bakkt által végrehajtott nagy kriptovaluták eltávolítása emlékeztet az Egyesült Államokban működő kriptotőzsdék számára fennálló kihívásokra és bizonytalanságokra.

Olvastad már? A Binance hatalmas 1,25 milliárd dolláros USDT swapot hajt végre

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!