A Binance hatalmas 1,25 milliárd dolláros USDT swapot hajt végre

-

A kriptopénzpiac legnagyobb tőzsdéje, a Binance bejelentette, hogy jelentős swap-műveletet hajt végre a Tether csapatával, melynek keretében 1,25 milliárd USDT-TRX USDT-ETH-ra cserél közvetlenül.

Ez a lépés, amely ma 9:30 UTC után fog megtörténni, része a tőzsde folyamatos erőfeszítéseinek, hogy biztosítsa a stablecoin likviditást minden láncon keresztül a felhasználók számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tranzakció, bár figyelemre méltó méretű, rutinszerű intézkedés, amelynek célja a Binance változatos felhasználói bázisának igényeinek kiegyensúlyozása.

Fontos megjegyezni, hogy az USDT ilyen jelentős mozgása a tőzsde pénztárcáiból egy kiszámított stratégia része, és nem ad okot aggodalomra.

A Binance biztosította felhasználóit, hogy pénzeszközeik SAFU (Secure Asset Fund for Users) – a kriptoközösségben gyakran használt kifejezés, amely a felhasználók pénzeszközeinek biztonságát erősíti meg.

Ez a csere az USDT dollárhoz való kötöttségével kapcsolatos közelmúltbeli aggodalmak hátterében érkezik.

A Tether (USDT), a világ legnagyobb piaci kapitalizációjú stablecoinja, rövid ideig tartó depegging-periódusokat élt át, ami aggodalom hullámokat keltett a kriptopiacon.

ár ezeket a helyzeteket gyorsan orvosolták, ugyanakkor aláhúzzák az elegendő likviditás fenntartásának fontosságát a stabilitás biztosítása érdekében.

A Binance döntése, hogy az USDT-TRX-et USDT-ETH-ra cseréli, a piaci dinamikára adott válaszként értelmezhető.

Úgy tűnik, hogy a tőzsde a TRX (TRON) iránti alacsonyabb keresletet, valamint az Ethereum-hálózat megnövekedett likviditási igényét kezeli.

Ezzel biztosítja, hogy a felhasználók hozzáférjenek a stablecoinokhoz azokon a láncokon, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A lépés a Binance elkötelezettségét tükrözi, hogy a piaci ingadozásoktól vagy a felhasználói preferenciák változásaitól függetlenül zökkenőmentes kereskedési élményt nyújtson a felhasználóinak.

A likviditás szempontjából kedvezőbb párok felé történő eltolódás nem szokatlan, és a Binance és más nagy kriptopénz-tőzsdék is folyamatosan végzik.


Olvastad már? Mike Novogratz: „Ez a legjobb dolog a Bitcoin számára”

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!