Erőtlenné vált volna a Federal Reserve?

-

A Fed legutóbbi ülésén az elnök, Jerome Powell kifejezetten borúlátó megjegyzéseket tett, amelyek 25 ezer dollár alá tudták lökni a BTC árfolyamát.

Egyes piaci szereplők szerint viszont úgy vélik, ez olyan, mint az ugatós, de nem harapós kutya esete, főleg azért, mert bár erősen akarják fogni a piacokat, most mégis úgy dönthetnek, hogy nem emelnek kamatot.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A konszolidáció előtt a BTC árfolyama egy nap alatt 3%-kal csökkent le, a 25 ezer dolláros lélektani szint alá.

2021 óta először történt, hogy a várakozások alapján nem lesz kamatemelés a júliusi piaci bizottsági ülésen.

Powell viszont azt is elmondta, hogy ez még csak terv, és ha szükség van rá, akkor az infláció megfékezése érdekében hajlandóak újabb alapkamat-emelést végrehajtani.

„Majdnem minden piaci szereplő úgy vélekedett, hogy az év hátralévő részében biztosan láthatunk majd még kamatemelést. De most az a helyzet állt elő, hogy egyelőre megállunk a jelenlegi szintnél. Lehetővé akarjuk tenni a bizottság számára, hogy további információkat gyűjtsön a pénzpolitika hatásairól.”

Az elemzők a jelenlegi információk alapján ezért nagyjából 70%-osnál nagyobb esélyt jósolnak annak, hogy a júliusi FOMC-ülés során kamatemelés jön majd.

Forrás: CME Group

A nyilatkozatok és a piaci várakozások így kifejezetten vegyes képet mutatnak, és ez a bizonytalanság további eladási nyomást helyez az amúgy is gyengélkedő kriptopiacra.

Nem mindenki gondolja viszont úgy, hogy ez rossz hírt jelent.

A Material Indicators alapítója, Keith Allan úgy vélekedett a Fed nyilatkozatainak a mérlegelése után, hogy Powell nagyot mondott, de igazából csak beszél, nem cselekszik.

„Szuperhatározottan és keményen megmondta a magáét a piacoknak, hogy a helyükön tartsa azokat. Csak éppen azt mondta, hogy a Fed nem fog tenni semmit. Mint a kutya, amelyik ugat, de nem harap.”

Jöhet a volatilitás

Több elemzés is napvilágot látott a közelmúltban, amelyek alapján érdekes árfolyam-mozgásokra lehet számítani.

Számosan figyelmeztetnek arra, hogy a historikus adatok alapján egy kifejezetten volatilis időszak jöhet a BTC árfolyama számára.

„Az árfolyam éppen oldalazik, de a határidős kötések száma alaposan megnőtt, eléri majdnem a félmilliárd dolláros összértéket. Az előző alkalmakkal összehasonlítva pedig azt láthatjuk, hogy a shortok és a longok nagyjából egyensúlyban vannak, tehát a kereskedők szinte egyenlő mértékben számítanak esésre vagy emelkedésre.”

Olvastad már? Bitcoin vs. Arany: A „digitális arany” felülmúlja a valós világbeli megfelelőjét?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!