A Ripple azt állítja, hogy „nagyon nagy” győzelmet aratott az SEC ügyében

-

A Ripple Labs győzelmet tudott aratni az SEC-vel szemben a folyamatban lévő értékpapírcsalási ügyben.
Az ügyben eljáró bíró elutasította az SEC azon kérelmét, hogy bizonyos, a vád szempontjából esetleg nem lényeges dokumentumokat vizsgálhasson felül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Ripple Labs csapást mért az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) ügyére, miután az elnöklő bíró olyan döntést hozott, amelyet a Ripple egyik közösségi ügyvédje „nagyon nagy győzelemnek nevez a Ripple számára”.
Az SEC 2020-ban nyújtott be keresetet a Ripple és vezetői, Brad Garlinghouse és Christian Larsen ellen be nem jegyzett értékpapírok értékesítése miatt.
Sarah Netburn elnöklő bíró elutasította az SEC azon kérelmét, hogy vizsgálják felül az SEC akkori igazgatójának, William Hinmannak egy 2018. júniusi beszédével kapcsolatos dokumentumok titoktartási védelmét.
A beszédben Hinman azt mondta, hogy a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) nem értékpapír.
Az SEC korábban nem emelt kifogást az ellen, hogy ezek a dokumentumok nem tartoznak a deliberatív folyamatra vonatkozó kiváltságok (DPP) védelme alá, mivel azt állította, hogy azok csak Hinman személyes nézeteire vonatkoztak, nem pedig az SEC politikájára.
A DPP mentesíti az ügy egyes dokumentumait a kormányzat által történő nyilvánosságra hozatal alól, hogy a dokumentumok anyagai alapján bizalmasan felülvizsgálhassa a meglévő politikát.
Az SEC ezt követően változtatott álláspontján, és azzal érvelt, hogy a beszéd inkább a Ripple politikáját tükrözte, mint Hinman személyes nézeteit, és ezért védelmet kell biztosítani.
Netburn bíró szerint az SEC-nek nem szabadna ellentmondania önmagának, amikor megpróbálja megfordítani állításait. Döntésében a következőket írta:

„Az SEC megpróbál kétféleképpen dönteni, de a beszéd vagy az ügynökség politikáját hivatott tükrözni, vagy nem. Miután ragaszkodott ahhoz, hogy Hinman személyes nézeteit tükrözte, az SEC most nem utasíthatja el saját álláspontját”.

Összefoglalva Netburn bíró újragondolásra vonatkozó elutasításának kritikus szempontjait, James K. Filan, az SEC-ügyek kiterjedt aktájával rendelkező Ripple közösség védőügyvédje ma így tweetelt:


Egy másik Ripple közösségi ügyvéd és a Crypto-Law.us alapítója szintén ma tweetelte 191.000 követőjének, hogy „Az SEC most nagyon lent van” Netburn bíró döntése után.


A fontosnak tűnő ítélet ellenére az ügy még nem zárul le, az SEC-nek most két hete van arra, hogy fellebbezzen a döntés ellen.
A kriptoipar nagy része igen várja az ügy végét, mivel annak kimenetele meghatározhatja a jövőjét az SEC beadványainak a kriptocégek ellen a be nem jegyzett értékpapírok értékesítése miatt.

A Ripple győzelme esetén az SEC visszaléphet a kriptoipar elleni agresszív peres eljárásoktól. Ha azonban az SEC nyer, megnyílhatnak a zsilipek, és a kriptóban jártas ügyvédek számára eljön a Kánaán.

Olvastad már? Nagyot ralizhat idén az ETH

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Marco Verch Professional Photographer

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!