Súlyos inflációra figyelmeztet Mexikó harmadik leggazdagabb embere

-

Mexikó harmadik leggazdagabb milliárdosa, Ricardo Salinas Pliego megosztotta tapasztalatait a hiperinfláció átéléséről.
Figyelmeztetett, hogy az USA és számos más civilizált ország „pontosan ugyanarra az útra” lép, amelyen az ő országa is keresztülment az 1980-as években.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A mexikói milliárdos az inflációra figyelmeztet

Mexikó harmadik leggazdagabb milliárdosa, Ricardo Salinas Pliego csütörtökön a floridai Miamiban megrendezett Bitcoin 2022 konferencián adott néhány tanácsot az inflációval, a hiperinflációval, a bitcoinnal és a fiat valutákkal kapcsolatban.
Salinas a Grupo Salinas alapítója és elnöke. Ez egy olyan vállalatcsoport, amely a telekommunikáció, a média, a pénzügyi szolgáltatások és kiskereskedelmi üzletek területén érdekelt.
A Forbes milliárdosok listája szerint nettó vagyona jelenleg mintegy 13 milliárd dollár.
A milliárdos azzal kezdte, hogy megosztotta saját tapasztalatait, amelyek az inflációval való együttélésről szóltak.
„1980-ban 2000 dollárt kerestem, néhány évvel később pedig 20 dollárt – ugyanaz a fizetés 2000 dollárról 20 dollárra csökkent” – tette hozzá:

„Tehát ismerem a hiperinflációt. Én is átéltem ezt. És nem ugyanaz elméletben tudni róla, mint ténylegesen az áldozatává válni.”

Figyelmeztetett:
„A rossz hír az, hogy az Egyesült Államok, Japán, Nagy-Britannia és az euróövezet pontosan ugyanarra az útra lép, mint amelyre az én országom a ’80-as években. Ez pontosan copy-paste, csak a számokat lehetne megváltoztatni, de a grafikon ugyanaz lenne.”
A mexikói mágnás folytatta, és megmutatott egy grafikont az amerikai kormány teljes szövetségi adósságáról, amely az előrejelzések szerint 2031-ben 36,2 billió dollár lesz. „Látod, borzasztó. 36 billió dollár, és ez a könyv szerinti adósság, nem számolva a könyvön kívüli dolgokat” – kiáltott fel.
A következő grafikonon az Egyesült Államok teljes vagyonát mutatta be, amely a 2005-ös 0,8 billió dollárról idén 8,9 billió dollárra nőtt.
„Szóval a Federal Reserve-nek rengeteg eszköze van, ez biztos nagyszerű, nem igaz? És kötvényeket vásárolnak, ez biztos nagyszerű” – jegyezte meg, mielőtt elmagyarázta volna, mit is csinált valójában a Federal Reserve.
„Amit csinálnak, az az, hogy hamis pénzt gyártanak a semmiből, és kölcsönadják, hogy vásárlóerőt teremtsenek, most már 9 billió dollárnyi hamis megtakarítással, amit a Federal Reserve készített” – ismertette a milliárdos, majd hozzátette:

„A vásárlóerővel egyenértékű hamis hitel létrehozása elképesztő volt. A probléma az, hogy mivel a dollár a világ tartalékvalutája, nem tehetünk ellene semmit. Nem lehet kilépni a dollárból – kivéve, ha bitcoinra váltasz.”

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Salinas figyelmeztet a központi bankok digitális valutáira

Salinas a továbbiakban a központi banki digitális valutákról (CBDC) beszélt. Felhozott egy képet Christine Lagarde EKB-vezérről, Agustin Carstensről, a BIS vezérigazgatójáról és Janet Yellen amerikai pénzügyminiszterről. Őket „A gonosztevők”-nek nevezte.
Azt mondta: „Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem! CBDC, központi banki digitális valuta, ez még rosszabb, mint a dollár. Sokkal rosszabb, mint a dollár, mert ha a CBDC-t kibocsátják, akkor ezek az emberek teljes ellenőrzést gyakorolnak majd a pénzünk elköltése felett.” Véleménye szerint:

Ráadásul 100%-ban nyomon fogják követni az összes költésedet, hogy mit költesz és hogyan költesz – ezek elég ördögi emberek.

Rámutatott, hogy amíg Lagarde a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője volt, a szervezet olyan dokumentumokat tett közzé, amelyekben az állt, hogy „az államadósság kezelésének módja az infláció, elfolyósítjuk az adósságot, és megússzuk, hogy kevesebbet kelljen fizetni”.
Megjegyezte, hogy jelenleg az ő havi 2000 dolláros fizetésének megfelelő összegnél tartunk, mi pedig a havi 20 dolláros kereset útjára lépünk, majd megkérdezte: „Ezt a jövőt akarják?”.
Ő zárta le a kérdést: „Én már voltam ott és csináltam ezt, és ez el fog jönni. Ez nem egy szép látvány. Szóval mit tehetünk? Vehetünk bitcoint és eladhatjuk azokat a shitcoinokat, amik ott vannak. És határozottan nemet kell mondani a fiat csalásra.”
Figyelmeztetett: „Ez már megtörtént. Csak nem az USA-val történt meg, de ez nem jelenti azt, hogy nem történhet meg egy civilizált országgal. Németország egy nagyon civilizált ország volt, amíg a weimari infláció meg nem jelent volna”.

Bár elismerte, hogy Németország nem ugyanaz, mint Zimbabwe, azt mondta, hogy ugyanezen a folyamaton mehet keresztül.
A milliárdos úgy vélekedett: „Sajnos az Egyesült Államokban függöny van. Ez a módja annak, hogy megmentsd a bőröd: vegyél bitcoint”.
Salinas csütörtökön tweetelt:

Kérlek… ne bízd a jövődet a kormányok kezébe, te és én tudjuk, hogy ennek mindig mi a vége, maradj távol a fiat pénzektől, fektess BTC-be.”

Olvastad már? Egy új adó miatt csökken az indiai kriptotőzsdék forgalma

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!