Egy új adó miatt csökken az indiai kriptotőzsdék forgalma

-

A legújabb adatok alapján látható, hogy India kriptotőzsdéinek a forgalma jelentősen csökkent.
Ez annak köszönhető, hogy tíz napja lépett életbe egy új adó-jogszabály, amely 30%-os közterhet ró ki a kereskedőkre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Számos iparági szereplő, köztük a tőzsdék is, előre jelezték, hogy ennek rendkívül káros hatásai lesznek az ágazatra, de a kormányzat mégis bevezette.
Így most hasonnló a kriptózás adókulsa, mint az online szerencsejátéké, vagy az esport platformoké. Ezzel egy időben több fizetési szolgáltató is felfüggesztette az együttműködést a tőzsdékkel.
A Crebaco, egy indiai blokklánc-elemző vállalat vizsgálatai során arra jutottak, hogy az április elsejei hatálybalépés óta a tőzsdei forgalom 70%-kal csökkent az országban.

A WazirX, a vezető helyi tőzsde a hónap elején 47,8 millió dolláros forgalmat bonyolított, ez mára 13,2 millióra zsugorodott.
A CoinCDX 12,16 millióról esett 5,76 millióig, a Bitbns pedig összességében 41,29%-os csökkenést tapasztalt az előző tíz nap során.
A kriptoadót bevallottan a kifejezetten szigorúnak tekintett szerencsejáték-adó ihlette, és a bevezetése egy másik kellemetlenséggel párosul, hiszen több fizetési szolgáltató is felfüggesztette az együttműködést a tőzsdékkel.
A Coinbase nemrégiben indította el a helyi szolgáltatását, ezt most teljesen leállította az indiai lakosok számára.
A MobiKwik fizetési szolgáltató beszüntette a WazirX támogatását, több más tőzsdével együtt, mivel figyelmeztetést kaptak a kormányzattól.


Érdekesség, hogy bár a kriptoadót a szerencsejáték és az esport adójáról mintázták, ez utóbbi két ágazat továbbra is problémamentesen tudja használni bármely fizetési szolgáltató megoldását.

A kriptoipar számos résztvevője, legyen az felhasználó, vagy iparági szolgáltató, előre jelezte, hogy ezek az értelmetlen és túlzottan szigorú szabályok több kárt fognak okozni a fejlődő ágazatnak és az országnak, mint amennyi hasznot hoznának.
Ezek a borúlátó nézetek pedig elkezdődtek beigazolódni.

Olvastad már? Gyermekrajzokból NFT – interjú a Baby Vizsla Inu üzleti vezetőjével

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!