Az ETH/BTC idén elérheti a 0,10-et, mivel a piac az Ethereum proof-of-stake váltását várja. Elsőre ez nehezen elképzelhető, hiszen az ether körülbelül 17%-ot esett az amerikai dollárral szemben az elmúlt két hétben.

A BTC-hez képest azonban kevésbé volt fájdalmas a teljesítménye: az ETH/BTC pár ugyanebben az időszakban 4,5%-kal csökkent.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A pár lefelé irányuló mozgása úgy tűnik, hogy mind az ETH/USD, mind a BTC/USD szinte egy ütemben esik, miközben reagálnak a Federal Reserve lehetséges 50 bázispontos kamatemelésére és a mérlegének havi 95 milliárd dolláros csökkentésére.

Ráadásul Aaz április 12-én közzétett legfrissebb számok szerint a fogyasztói árak márciusban 8,5%-kal emelkedtek az USA-ban, ami 1981 óta a legnagyobb emelkedés.

Forrás: TradingView
ETH/BTC kitörés érkezhet

Számos technikai adat továbbra is bikás annak ellenére, hogy az ETH/BTC az elmúlt két hétben esett. A klasszikus folytatási mintázat alapján a pár továbbra is úgy tűnik, hogy 2022-ben folytathatja a menetelést.

Látható, hogy az ETH/BTC korrigált egy vízszintes ellenállási szintről, amely egy emelkedő háromszögtartományt alkot egy emelkedő trendvonal-támogatással együtt.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az emelkedő háromszögek általában az árat a korábbi trendek irányába küldik. Ezért, mivel az ETH/BTC már azelőtt ralizott, hogy kialakult volna egy ilyen, az alábbi grafikonon látható beállítás alapján jó esély van arra, hogy az erősödés a 2018. februári csúcsok felé folytatódjon, a 0,1 BTC közelébe.

Forrás: TradingView

Ennek ellenére az átmeneti piaci beállítás lefelé mutat, és az ETH/BTC a felső trendvonaltól való visszahúzódást követően a háromszög alsó trendvonala felé irányuló korrekciót szemléli.

Egy másik forgatókönyv

A Samurai Trading Academy tanulmánya szerint az emelkedő háromszög kitörések az esetek közel 73%-ában elérik a felfelé irányuló céljukat.

Egy külön jelentésben a veterán befektető, Tom Bulkowski szintén kiemeli a 70%-os sikerességi arányt a felszálló háromszögek esetében, ezzel aláhúzva annak nagy esélyét, hogy az ETH 2022-ben elérje a 0,10 BTC-t.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Mindazonáltal ez még mindig 30%-os esélyt hagy az ETH/BTC számára, hogy érvénytelenítse a felszálló háromszög formációt, és essen.

Forrás: TradingView

Ha ez megtörténik, a pár a háromszög alsó trendvonala alá törik, amely egybeesik az 50 hetes exponenciális mozgóátlagával is (a fenti grafikonon a piros hullám) 0,06 BTC közelében, megnyitva az ajtót egy nagyobb csökkenés előtt 0,05 BTC-ig, amely egy 2021 május-júniusi támaszterület.

Olvastad már? Gyermekrajzokból NFT – interjú a Baby Vizsla Inu üzleti vezetőjével

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.