Bizonytalannak tűnnek a dolgok a Bitcoin számára ezen a héten, a konkrét visszapattanási előrejelzések rövid távon hiányoznak.

A Bitcoin (BTC) ezen a héten ismét próbára teszi a kereskedők türelmét, mivel a támaszszintek igencsak közel állnak a letöréshez.

BTC/USD 1 órás gyertya grafikon (Bitstamp). Forrás: TradingView

A kereskedők 40.000 dollár alatti célpontokat sorakoztatnak fel

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatják, hogy a 40.000 dollár alatti vonalak alig maradnak érintetlenek a többszöri újratesztelés után.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A 40.000 dolláros határ az elmúlt napokban túlórázott, ahogy a Bitcoin makrogazdaságilag táplált csökkenő trendje tovább folytatódik.

A technológiai részvényekkel együtt esve a BTC/USD szinte az összes, március második felében elért nyereségét eltörölte.

Most a 30.000$-40.000$-os folyosó ismét rövid távú célként jelent meg, és a bitcoin az idei év első negyedévében tanúsított viselkedésének megismétlődését mutathatja.

Az említésre méltó támaszszintek közé tartozik a múlt havi emelkedés egyik szintje, a 39.600 dollár, amelyet a bikáknak éppen csak sikerül megvédeniük, annak ellenére, hogy többször is átlépte az alsó határt.

Ez alatt a bálnavásárlási zónák biztonsági hálóként működhetnek – jegyezte meg kedden a Whalemap on-chain forrás.

A népszerű kereskedő, Crypto Ed eközben a 38.600 dollárt tartja szem előtt mint rövid távú pattogási területet, ami aláhúzza a vegyes konszenzust azzal kapcsolatban, hogy a bitcoin meddig eshet.

Ahogy arról a Cointelegraph beszámolt, Arthur Hayes, a BitMEX származtatott platform volt vezérigazgatója arra számít, hogy a legnagyobb kriptopénz júniusban 30.000 dolláros árfolyamot ér majd el.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Hosszabb időkereteken Kevin Svenson elemző eközben a 600 napos egyszerű mozgóátlagot (SMA) szemlélte mint kulcsfontosságú támaszvonalat, amelyet most újra tesztelnek, és ami jelentős esemény lehet.

„A BTC a COVID-19 okozta összeomlás óta nem zárt napi gyertyát a 600d/SMA alatt” – jegyezte meg.

„A 600d/SMA volt a fő támasz is ebben a tartományban január közepe óta. Jelenleg 39.250 dolláron áll a 600d/SMA”.

BTC/USD chart a 600 napos SMA-val. Forrás: B: Kevin Svenson/ Twitter

A Terra tovább vásárol, de 96 millió dollárt veszített

A legújabb nagy Bitcoin-vásárló azonban a szokásos üzletmenet követi.

A tárcájából származó adatok megerősítik, hogy a Luna Foundation Guard (LFG), a Terra blokkláncprotokollhoz kapcsolódó nonprofit szervezet szerdán újabb 2500 BTC-t (100,4 millió dollár) tett hozzá a tartalékaihoz.

Ez azt jelenti, hogy a Terra már 42.400 BTC (1,704 milliárd dollár) tulajdonosa – ez mindössze 800 BTC-vel kevesebb, mint a Tesla vállalati kincstári allokációja.

A vásárlásoknak eddig kisebb ára volt. A Terra a közel 200 millió dolláros nyereségből, amit a készleten elért, most közel 100 millió dolláros veszteségben van a legutóbbi bitcoináresésnek köszönhetően.

Pénztárcája a 18. legnagyobb a Bitcoin-hálózaton, és ahogy a Terra társalapítója, Do Kwon megerősítette, tartalma „a végtelenségig” fog nőni, mivel a cég igyekszik támogatni a TerraUSD (UST) stabilcoinjának bővülő kínálatát.

LFG pénztárca adatai (képernyőkép). Forrás: BitInfoCharts

Olvastad már? Gyermekrajzokból NFT – interjú a Baby Vizsla Inu üzleti vezetőjével

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.