A Polygon új bravúrt ér el a blockchain játékiparban

-

A felhasználói aktivitás növekedése az Ethereum layer-2 skálázási megoldás platformján, a Polygonon, a blokklánc játékiparban okoz óriási megugrást.

A nemrég közzétett „Blockchain Games Report” szerint a Polygont használó egyedi aktív pénztárcák (UAW) száma márciusban 53%-kal nőtt, elérve a 138.081-et.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez az ugrás ahhoz vezetett, hogy a Polygon lett a második legnagyobb blokkláncjáték-hálózat, lemaradva a Wax mögött, amely 314.000 UAW-vel büszkélkedhet, míg a Hive és a BNB Chain 84.000, illetve 80.000 UAW-vel.

A Polygon UAW-je márciusban 53%-kal nőtt.

A növekedéshez jelentősen hozzájárult a BoomLand által készített, hatalmas népszerűségnek örvendő Hunters On-Chain játék.

A DappRadar adatai szerint a játék UAW-jai több mint 17 000%-kal nőttek az elmúlt 30 napban.

Ez a Minecraft-stílusú szerepjáték januárban indult, és a non-fungible token (NFT) integrációkat használja.

Március 9.-én a játék elérte a rekordmagas UAW-számot, körülbelül 55.300-at.

A közelmúltban megugró érdeklődés pontos okai azonban még nem tisztázottak, bár a március 31-i játékbeli NFT-értékesítésre való várakozás is hozzájárulhatott ehhez.

A platform elmélyíti tevékenységét az NFT szektorban

A játékokon kívül a platform az NFT-ágazatban is egyre inkább élen jár.

A közelmúltban a Polygon Labs, a platform mögött álló csapat, olyan vállalatokkal lépett magas szintű partnerségekbe, mint az Adidas, a Reddit és az Adobe, ami az NFT-térben tapasztalható bikás lendületet jelzi.

A csapat március 27.-én egy nyílt forráskódú Ethereum Virtual Machine-nek megfelelő, nulla tudással egyenértékű rollupot is elindított, amely lehetővé teszi a DAappok gyors skálázását a nagyobb teljesítmény felszabadításával, miközben csökkenti a tranzakciók díjakat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Bár a jelentés szerint márciusban 3,33%-kal csökkent a láncon belüli játéktevékenység, a teljes játékipar még mindig hozzájárult a DApp iparági aktivitás 45,6%-ához 2023 első negyedévében.

Ezek a fejlemények mind pozitív jövőre utalnak a Polygon számára, mivel megszilárdítja pozícióját a blokklánc játék területén és azon túl is.

zeta

Olvastad már? Az EKB elnöke sokkoló titkot árul el a digitális euróról

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Winklevoss ikrek társtulajdonosok lettek egy fociklubban

A Winklevoss ikrek a Real Bedford FC csapatában szereztek részesedést, az ismert bitcoin-rajongó, Peter McCormack fociklubjában. A terveik szerint a klubot a legjobbak közé akarják...

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!