A Commodity Channel Index (CCI) indikátor használata

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Commodity Channel Index

Amikor a kereskedőknek mutatóra van szükségük egy trendi piaci kereskedési terv bejegyzésének megtervezéséhez, általában az oszcillátorok jutnak eszébe.

Az oszcillátorok a mutatók egy osztálya, amelyek az árak nyomon követésére szolgálnak úgy, hogy a középvonal fölé vagy alá mozognak (oszcillálnak).

Ma áttekintjük a CCI-t (Commodity channel index), amely egy népszerű oszcilláló mutató, és megvitatjuk, hogyan használhatjuk fel a trend visszakövetelésére.

Commodity Channel Index

Ha már ismeri az egyéb oszcillátorokat, például az RSI -t (Relative Strength Index), akkor már ismerheti a CCI olvasását.

Mindkét mutató matematikai egyenletet használ a túlvett és túladott szintek ábrázolására a kereskedők számára.

A fenti képen láthatjuk, hogy ezek a szintek CCI-vel jelölve mozognak közöttük.

A CCI +100-as értéket használ a túlvásárolt szintek jelzésére, míg a -100 alatti érték túlértékelt értéket jelent.

Fontos megjegyezni, hogy az esetek 70-80%-ában a CCI-értékek általában a túlvásárolt és a túlértékelt szintek közé esnek.

Ez azt jelenti, hogy a kereskedőknek türelmesnek kell lenniük, amíg megvárják az egyik ilyen forgatókönyvet.

A többi túlvett/túladott mutatóhoz hasonlóan ez is azt jelenti, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy az árfolyam reprezentatívabb szintekre korrigál.

Ennek ismeretében a trendkereskedők megvárják, amíg az indikátor kilép valamelyik ponton, mielőtt visszafordulnának az elsődleges trend irányába. Nézzünk egy példát az arany erős trendjére.

Commodity Channel Index

A dollár közelmúltbeli erősödése miatt, és annak tudatában, hogy az arany árfolyama általában lejjebb mozog, a trendkereskedőknek új eladási pozíciókat kell kezdeményezniük.

A csökkenő trendben lévő CCI-nél a bejegyzések időzítésének elsődleges módja az, hogy megvárjuk, amíg a mutató +100 fölé kerül (túlvásárolt), és akkor lép be a kereskedésbe, amikor a CCI visszamegy +100 alá.

Ez lehetőséget teremt a valuta eladására, mivel a lendület visszatér a trend irányába.

A kereskedők csak akkor léphetnek be, ha a grafikonon egy teljes gyertya bezárult, így megerősítve a túlvásárolt érték alatti leolvasást.

A fenti diagram számos korábbi bejegyzést mutat be az aranyra vonatkozóan, amelyek a CCI-t használják belépési mechanizmusként.

Jelenleg a CCI a középvonala közelében van, így a kereskedőknek meg kell várniuk a kereskedési lehetőséget, és meg kell várniuk az áru következő újbóli kereskedelmét.

Csatlakozzatok!

Örülök, hogy csatlakoztatok a prémium csoportba. Innentől kezdve egy kis pluszt is kaptok az előfizetésetekhez!

Csatlakozzatok a Kriptoword Discord-csatornájához, ahol készítettem egy külön szobát a prémium előfizetők számára.

Ide csatlakozva tudtok velünk beszélgetni, megosztani gondolataitokat, és kérdéseket feltenni nekünk, amelyekre megpróbálunk mihamarabb válaszolni is.

Plusz ráadásként elemzéseket is találtok a szobában!

Remélem ez a kis extra szolgáltatás meghozza a kedveteket 🙂

A meghívó a Discordra alább található:

https://discord.gg/6marCdUsHj

Csatlakozás után írjatok rám, hogy megadhassam a szükséges engedélyeket.

Jelezném vagytok egy páran akik még nem csatlakoztak, viszont jó ha tudjátok a discordon is vannak plusz elemzések és infórmációk, amiről szerintem nem érdemes lemaradni.

Üdv: AndrásFONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!