Arkansas jóváhagyja a „Right to Mine” Bitcoin törvényjavaslatot

-

Arkansas állam a közelmúltban jóváhagyta a „Right to Mine” Bitcoin törvényjavaslatot, amelynek célja a kriptopénz bányászok jogainak védelme a régióban.

A jogszabályt a képviselőház és a szenátus is elfogadta, és most már csak az állam kormányzójának aláírására vár.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Satoshi Action Fund, amely a törvénytervezet kidolgozásában nagy szerepet vállalt, bejelentette a jogszabály elfogadását.

Arkansas döntése azt követően született meg, hogy Missouri egyhangú, 12-0 arányú szavazással támogatta a hasonló „bányászati jogot” tartalmazó törvényjavaslatot a hónap elején.

A digitális eszközök iparágának fejlődésével a kriptobányászat szigorú viták tárgya, mindkét oldal vitát folytat a gyakorlattal kapcsolatban.

A Satoshi Action Fund a kriptobányászok védelmén dolgozik, és erőfeszítései meghozták gyümölcsét azzal, hogy Arkansas elfogadta a „bányászati jogról szóló” törvényt.

A jogszabály célja továbbá, hogy kifejezetten a Bitcoin és kriptobányászokat védje, és megvédje őket az áramszolgáltatók által az energiafelhasználásért kiszabott diszkriminatív díjtételektől.

Montana idén februárban írt alá hasonló Bitcoin-bányászati védelmet, és Texas márciusban szintén elfogadott egy jogszabályt a Bitcoin tulajdonosok, bányászok és fejlesztők védelmére.

Lényeges tudni, hogy a törvényjavaslat célja „a digitális eszköz- és bányászati üzletág szabályozásának tisztázása”.

Mivel az Egyesült Államokban a digitális eszközöket körülvevő szabályozás nem egyértelmű, az ilyen jogalkotási intézkedések üdvözlendő fejleménynek számítanak.

zeta

Olvastad már? A Dogecoin 9%-ot zuhan, ahogy Elon Musk eldobja a kutya logót

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!